FEB

Realitats contrastades

Bàsquet. Lliga Femenina. L’Spar Citylift, amb el rècord de triomfs obert (13), juga contra l’equip que té la pitjor ratxa (5) i baixes recents

“L’equip se sent molt bé: ha estat una molt bona setmana”, diu Èric Surís sobre com afronta l’Spar Citylift el partit d’aquesta tarda a Zamora. Ho fa, l’Uni, sis dies després d’establir en 13 el seu rècord de victòries seguides en la lliga, un cop completada la volta perfecta contra el Cadí (71-56). Sense compromís europeu –l’espera, dimecres, el Szekszard a Hongria amb la tornada el dia 20 a Fontajau– i amb les deu peces que compartien roster per primer cop diumenge, havent completat la programació prevista després dels processos vírics que van acompanyar l’equip en la ja de per si dura eliminatòria amb l’MBA Moscou; l’equip arriba amb les piles carregades.

Contrasta, i de quina manera, la realitat del líder de la lliga amb el seu rival d’avui. el Zamarat presenta la pitjor ratxa de resultats, amb 5 derrotes seguides –no ha guanyat encara aquest 2019–, marca la permanència amb 4-14 empatat amb el Sant Adrià –les liles, penúltimes, baixarien– i en les últimes hores ha perdut Celia García, al Celta de la Lliga Femenina 2, i la lesió de Tamara Seda (1,92 m), la cinc titular (7 punts i 7 rebots), la deixa sense jugar més aquest curs.

Respecte

“Cada partit és un món i a casa vam agafar rendes molt àmplies”, recorda Surís en referència al 81-51 a Fontajau, el primer de la sèrie triomfal, la setmana després de la derrota a la Seu d’Urgell. I amb referències temporals més properes, hi afegeix: “Tenim l’exemple de Sant Adrià, on vam haver de treballar i madurar el partit per tirar-lo endavant. Hi estan empatats en la classificació i són equips molt necessitats de victòria, juguen amb aquest punt d’intensitat de supervivència.” “Com sempre, amb tot el respecte en qualsevol pista”, conclou el gironí, amb les dificultats al Marina Besòs (71-85, amb 89-52 en l’estrena com a local en la lliga) com a senyal d’alerta.

És clar, fa gairebé un mes al rival hi debutava una americana –Parks, 9 punts amb 3 triples (12 les de Glòria Estopà)– i Leia Dongue jugava el seu segon partit amb l’Spar Citylift, que encara esperava Bea Sánchez per posar el colofó al joc interior gironí, amb Hampton apareixent al perímetre precisament des del duel a Sant Adrià (15 punts i 3 triples, dos jugant d’aler). “Tenen diverses peces i sí que és una mica curt en profunditat, però juguen a casa amb el suport de la seva gent i amb aquesta necessitat de sumar victòries”, insistia Èric Surís.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)