Eurocopa

Pròxima parada, Lió

Eurocopa. L’Asvel, l’actual líder de la lliga francesa, serà el rival de l’Spar Citylift en els quarts de final de la competició. Jugarà l’anada el 7 de març a domicili i la tornada a Fontajau, el 13

L’Spar Citylift ja sap quin és l’escull que haurà de superar per accedir, per primera vegada en la seva història, a les semifinals d’un torneig europeu. El sorteig fet ahir al migdia a Munic, pur i sense cap restricció, va emparellar l’equip gironí amb l’Asvel Lió. A priori pot semblar un duel favorable pel fet d’haver eludit els quatre equips que arribaven de l’Eurolliga, però res més lluny de la realitat. Les Lleones, com són conegudes, lideren la competitiva lliga en el seu país i no han perdut cap partit en el 2019 (12-0, entre els dos campionats). Això sí, les d’Èric Surís tindran, un altre cop, la tornada a Fontajau, perquè van tancar la primera fase amb un millor coeficient.

L’anada es disputarà el 7 de març (20 h) a Lió, just després de la copa, i la tornada a Girona serà el dimecres 13 (19.30 h). El mateix dia i una mica més tard es juga el Barça-Lió de Champions League de futbol (21 h), però el club ha descartat traspassar la cita a dijous, ja que el dissabte 16 visita, en la Lliga Femenina, la pista de l’Avenida en un partit que pot decidir el primer lloc en la fase regular. Els horaris fixats resten pendents ara de l’aprovació televisiva.

La via francesa

L’Asvel té vocació de fer-se gran i el seu paper és magnífic, en el seu debut continental. Fins ara, acredita 10-2 en el torneig –ha perdut dos partits, en la primera fase i contra el BLMA– i ha superat les eliminatòries amb suficiència: +61 contra l’Spartak rus, +22 davant el Gorzow polonès i +48 contra el Tarbes en la passada eliminatòria. No es pot passar per alt això ni el fet que fins a set jugadores superen els vuit punts de mitjana. Hi destaquen la interior brasilera Clarissa Dos Santos (16,2 punts i 10,8 rebots en 25 minuts); la pivot canadenca Michelle Plouffe (13,6 i 7,1), a banda de les dots de direcció de la base belga Julie Allemand (5 assistències), en un equip que, com tots els francesos, és tremendament físic.

Encara queda lluny, però el sorteig d’ahir també va determinar el camí fins a la final. En cas de superar l’eliminatòria, l’Spar Citylift se les hauria en les semifinals amb un altre rival francès, el vencedor del duel entre el BLMA i el Carolo. L’Avenida està a l’altre costat del quadre.

Quarts de final
1) Cukurova (TUR) - Schio (ITA) 2) Avenida - Nadejda (RUS) 3) Spar Citylift - Asvel Lió (FRA) 4) BLMA (FRA) - Carolo (FRA) (*) - La tornada serà a la pista dels equips del davant (**) - Les semifinals (21 i 28 de març) emparellarà els guanyadors d’1 i 2, i el de 3 i 4.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)