Eurocopa

Bullides a pressió

L’Spar Citylift surt escaldat de Lattes en la tornada de la seva primera semifinal continental, vista per a sentència en el descans (55-30)

Sobreesforç gironí en l’última defensa, per no encaixar el centenar

El camí europeu de l’Spar Citylift va acabar ahir a Lattes, una frenada en sec amb l’Uni passant pel seu pitjor moment físic –vuit jugadores del primer equip– i, és clar, de resultats en aquests moments del calendari. Són quatre derrotes seguides, cinc de les nou de tota la temporada aquest mes (balanç 4-5). En fred, l’anàlisi serà més objectiva i acurada. Però és que l’escaldada, ja en el descans (55-30 amb 10/16 triples locals, 14-5 assistències i les dues interiors gironines amb tres faltes), és de les que fan mal... Gairebé tant com la calor que feia.

L’olla feia més d’una hora que xiulava i Èric Surís la va haver d’apartar del foc a 3:14 per acabar el primer quart i després que Wurtz fes sota el cèrcol el 15-11 aprofitant la pèrdua d’Helena Oma, al servei de fons. Bernies, abans, havia fet el 13-11 de tres, a tauler. Com Bankole el 7-6 en jugada de fons, a la pintura. Withcomb havia fet abans el 3-0 de 6,75 m. Com el 23-14, la màxima en el primer quart. Gabby Williams, amb físic, havia donat dos avantatges a les gironines. I Laia Palau, amb un rictus des que havia estat la primera de sortir a escalfar que no se li veu ni a casa ni enlloc de l’Estat, el tercer també de lluny (10-11). 25 punts encaixats en el primer quart (Myem assistida per Dabovic), defensant bé les continuacions cap a dins, s’expliquen per l’encert local (4/6 triples). La sèrbia, en l’inici del segon quart, va començar a sentenciar l’Uni, amb una entrada ben marcada (27-17) i un triple (30-17). La 15 i les faltes de Hampton, la segona, en atac a 9:30 per al descans. La tercera, a 7:30 després que Buch mogués el marcador de l’Uni (30-20).

Entre temps

BLMA va aturar el partit a 5:54 per a la mitja part, Williams acabava de fer el 34-26. I quan Tchatchouang –havia entrat per Ciak, amb tres faltes– encara ni havia rebut per fer el triple del 42-26, Èric Surís ja havia demanat el seu a 4:40. I l’envestida seguia, després, amb els de Withcomb (45-26) i Bankole (45-26) en inversió de pilota a costat fluix. La mateixa, alera pivot, tot físic, havia fet el 37-26 posterior al minut del seu tècnic i, de contraatac després de robar-li la bola a Williams, el 39-26. En un d’aquests temps, l’animador va llançar una pilota petita a la grada. Amb la mala fortuna que, en un recinte tan petit, va rebotar en una biga i va anar a parar a la banqueta de l’Spar Citylift, amb Èric Surís intervenint i les jugadores mirant d’escoltar-lo. Reisingerova va rebre l’impacte. I per acabar els temps, del de l’equip occità, en va néixer un 16-0 (50-26 Tchatchouang), que trenaria Palau amb l’última cistella en joc en el segon quart (50-28).

El 63-32 de Wurtz després que Reisingerova ja fos al banc amb quatre (a 18:26 per acabar) va començar a fer mal a la ferida. Palau va tornar a ser el bàlsam (63-34). Hampton i Williams, les protagonistes de la quasi remuntada a Fontajau set dies abans (del 39-57 en el 30’ al 66-69 final) eren les úniques que sobrevivien a l’ebullició. L’alera va fer 4 punts en el tercer quart i l’alera pivot, 6 inclosos els últims cinc de l’Uni: 72-44 triple i 79-46 abans de tancar el parcial i rebaixar la màxima local (79-44) després de tècnica a la banqueta catalana.

La tècnica la van compensar, la grega i els eslovacs, a 5:54 i 88-57, com els bons. Ciak va fer la quarta, en atac, en etzibar un cop a la cara a Bea Sánchez. El picar de mans al parquet, a terra, li van reconèixer amb una ovació... De nou Hampton, amb cinc punts més inclòs el seu segon triple, maquillava el marcador després del capicua (84-48 Dabovic de 6,75 m). Hampton i Williams, amb 11 i 4 en l’últim quart, i sobretot la defensa de l’última possessió local amb 98-69, amb l’amenaça d’encaixar els cent, van demostrar l’orgull de l’equip femení català que ha arribat més lluny a Europa.

DADES

10
triples
de 16 intents duia el BLMA en el descans. 4/6 en el primer quart. Withcomb 3/3 i Bankole 3/4.
-29
derrota
més dura del curs, superant el -27 a la pista de l’Avenida, encaixat fa només dotze dies (80-53).

Un xou de llum i so, sobretot de so

Des de dues hores abans del salt inicial, l’speaker del BLMA va començar un xou de decibels amb una acústica perfecta. Interactuant amb el públic, la sortida de les locals a mitja hora de l’inici ja va ser eixordadora. L’afició gironina, més de mig centenar perquè n’hi havia abans que arribés el bus, estava situada a la grada del davant de la banqueta de l’Spar Citylift, en un racó pel qual l’equip visitant havia d’entrar i sortir dels vestidors a la pista. Sense el túnel reglamentari i amb estelades i pancartes de llibertat per als Jordis.