Eurocopa

Un nom que ja el sap tothom

La trajectòria. El quart periple europeu de l’Spar Citylift el consolida en l’elit continental

Després d’alguna renúncia prèvia, l’Spar Citylift va optar per estrenar-se a Europa la temporada 2015/16, la posterior al títol de Lliga Femenina. Ho va fer participant en l’Eurolliga, on va caure en la primera fase tot i firmar un balanç positiu a Fontajau (4-3). Fins i tot hi va tombar el Praga, llavors campió d’Europa.

Els tres cursos següents ha pres part en l’Eurocopa, un torneig en el qual ha fet passos endavant cada any. El 2016/17 va caure a l’eliminatòria de 8 amb l’AGÜ Spor turc, que perdria la final contra el Yakin Dogu; en l’exercici passat, va ser el Galatasaray qui el va fer fora en l’últim sospir en els quarts –els turcs en serien els campions–, i enguany el combinat gironí s’ha plantat a les semifinals, mantenint-se viu contra el BLMA fins a la tornada. La fita no només ha suposat el sostre històric propi, sinó que l’ha convertit en el primer club català femení a treure el cap tan lluny en un torneig continental.

Més enllà del què, cal donar molt valor al com ja que res ha estat bufar i fer ampolles per plantar-se fins al llindar d’una final europea. Les d’Èric Surís s’han mostrat, excepte ahir, com un equip regular i consistent, sobretot a Fontajau. Com ja havia succeït els anys previs, la química amb la grada ha estat grandiosa i ha empès l’Spar Citylift a remuntar dues eliminatòries seguides. Una menció especial per a la de l’eliminatòria de vuit amb una pròrroga inclosa. Però, per majestuós, l’ambient i els 4.300 espectadors del partit d’anada contra el BLMA i el darrer quart (27-12), amb el volum a un nivell de decibels com feia anys que no se sentia. També s’ha de remarcar l’exhibició a Lió (+23), amb un joc interior ja de mínims i Colhado brillant tot i tenir el canell fet pols. El passatge d’ahir va ser dolorós i de mal digerir, però no pot tapar la resta de trajecte.

LA DADA

50
partits
de l’Spar Citylift en competicions europees, 36 a l’Eurocopa (28-8) i 14 a l’Eurolliga (4-10). En total, 32-18 (64% de triomfs).
Primera fase (6-0)
Spar Citylift - Gernika 80-47
União Sportiva - Spar Citylfit 71-80
Spar Citylift - Uni Györ 78-58
Gernika - Spar Citylift 47-78
Spar Citylift - União Sportiva 65-51
Uni Györ - Spar Citylift 56-78
Eliminatòria de 16 (1-1)
MBA Moscou - Spar Citylift 71-69
Spar Citylift - MBA Moscou 73-63
Eliminatòria de 8 (1-1)
Szekszárd - Spar Citylift 79-73
Spar Citylift - Szekszard 80-73
Quarts (2-0)
Asvel Lió - Spar Citylift 57-80
Spar Citylift - Asvel Lió 61-54
Semifinals (0-2)
Spar Citylift - BLMA 66-69
BLMA - Spar Citylift 98-69
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)