Eurolliga

L’ACB no podrà tenir més de quatre equips a l’Eurolliga

Bàsquet. Si el València guanya l’Eurocup es quedarà la quarta plaça i no se’n generarà una d’addicional amb la classificació de la lliga

El conseller delegat de l’Eurolliga, Jordi Bertomeu, ha confirmat que no hi tornarà haver més de quatre equips de l’ACB a l’Eurolliga tot i l’ampliació de la competició fins a 18 clubs. Així, si el València conquereix l’Eurocup es quedarà la quarta plaça –les altres tres són pel Barça, el Real Madrid i el Baskonia– i no hi haurà una plaça afegida per al millor classificat de l’ACB sense comptar els tres equips citats anteriorment.

“Al final, amb 18 equips, més de quatre per país és impossible i amb competicions estatals de 18 no podem fer encara una Eurolliga més gran. Superar els quatre equip només tindria sentit amb una competició europea de 24, cosa que no veig factible a mig termini”, ha explicar Bertomeu.

El conseller entén la preocupació de l’ACB per l’ampliació de l’Eurolliga però també recorda que una competició estatal de 18 equips a Europa “no és la norma, és l’excepció”. “Porto quatre anys –ha afegit– escoltant les queixes i les negatives de totes les lligues; aquest calendari està pensant per Europa i a Europa no genera problemes.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)