ACB

Bàsquet

Casademont torna a les pistes de l’ACB

Quinze temporades després de sortir de Fontajau, patrocinarà el Saragossa

Pep Cargol és el director esportiu del club aragonès

L’empresa càrnia, ara en mans del grup aragonès Costa Food, va patrocinar el CB Girona del 1999 al 2005

El títol és rigorosament cert. Casademont, l’empresa de matriu gironina fundada el 1956 per Jaume Casademont i comprada en liquidació pel grup Costa Food, de Fraga, fa justament dos anys, tornarà a donar nom a un equip i a pintar amb els seus colors un pavelló d’ACB. Serà a la capital d’Aragó, en virtut d’un acord entre el Basket Saragossa i els propietaris de la càrnia gironina, que tenen negocis en sectors tan diversos com l’alimentari, el vinícola, el turístic, el químic, el d’automoció i el d’energies renovables.

Quan encara pertanyia a la família Casademont, l’empresa amb fàbrica a Constantins va patrocinar sis temporades el CB Girona en una època econòmicament difícil tant per al club com per a l’empresa. Va ser entre els cursos 1999/2000 i 2004/05, amb les semifinals de la Korac del 2000 contra el Llemotges com a màxima fita esportiva i unes posicions a l’ACB (10è, 9è, 11è, 15è, 13è i 16è) que denotaven que la gasolina s’acabava i que el club i Trifon Poch –l’entrenador amb més partits en aquella època– feien el que podien amb el que hi havia. L’Akasvayu va reomplir el dipòsit (i el va gastar en només tres anys), però aquesta és una altra història.

Sis temporades donen per a molt. La samarreta amb la C de Casademont la van vestir jugadors tan recordats que fins i tot la tenen retirada al sostre de Fontajau, com Darryl Middleton o Toni Espinosa. També talents com Laso o Larry Stewart, el gironí Jordi Trias i jugadors de gran record com Terrell Myers, Andy Toolson, Adam Keefe, Xavi Fernández, Andy Panko o Ademola Okulaja, entre uns quants més que van fer carrera llarga i van contribuir de la millor manera que van saber a allargar aquella trajectòria que va acabar sent de 25 temporades en la lliga professional.

El nexe gironí

Pep Cargol va jugar amb el CB Girona tres temporades (1995-1998) però no va vestir mai una samarreta amb el logotip de Casademont. Casat a Saragossa, ha viscut a la capital aragonesa gairebé tota la vida i ha estat lligat gairebé sempre al Basket Saragossa en diverses funcions, incloent-hi la de primer entrenador (2018) i director tècnic esportiu des d’ara fa un any. Serà ell qui prendrà les decisions esportives a partir de l’aportació econòmica del nou patrocinador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)