Eurolliga

Kuric i Delaney fulminen en 20 minuts el Zenit

Eurolliga. Anoten 36 punts entre tots dos, 18 cadascun, més que tot l’equip rus (53-35) en una primera part impecable; Mirotic es lesiona a la cuixa

Passeig absolut d’un Barça que va repassar el Zenit després d’uns 20 primers minuts impecables. Tot i la placidesa del matx, Pesic va utilitzar bàsicament nou homes i la nota negativa va ser que Mirotic va sentir una estrebada a l’abductor de la cuixa dreta que el va obligar a deixar el matx. Els blaugrana continuen entre els millors i no són sorpresos per cap equip de la zona baixa.

Després d’un 2-4 els blaugrana van fer un parcial incontestable de 10-0. Els russos només trobaven Ayón en atac anotant els primers punts del Zenit en els cinc primers minuts. Però el mexicà va fer la segona falta personal i va anar a la banqueta (12-7). Els de Pesic van dominar amb protagonisme ofensiu repartit per igualar el màxim avantatge (18-10). Allà hi va haver protagonisme per a dos bases: Renfroe es va lesionar i Heurtel va tornar a jugar a l’Eurolliga nou mesos després de la lesió.

Heurtel, assistent

El base va saltar a la pista al primer quart i en 6:24 minuts va fer una exhibició repartint joc amb sis assistències. Els de Joan Plaza van anar retallant sobretot gràcies a moltes segones ocasions (6 rebots ofensius al primer quart) per igualar amb un triple d’Iverson al límit (21-21).

Al segon quart Kuric (12 punts) va liderar una sortida explosiva amb un 9-0 (30-21). El nord-americà, que és exjugador del Zenit, va continuar imparable (4/4 triples) per anotar el seu 18è punt i aconseguir el màxim avantatge (44-29). Va entrar Delaney per donar descans a Heurtel i el nord-americà es va sumar a la festa de Kuric. Un triple seu va sumar el seu divuitè punt i entre ell i Kuric havien marcat 36 punts, més que tot el Zenit junt (50-31). El Barça portava 9/13 triples. Enmig del festival des de la llarga distància s’hi va sumar Mirotic, que havia estat ben tapat (53-31) amb un 10/14 des de la línia de 6,75 metres del Barça. El segon temps va ser un pur tràmit sense història.

RETORN D’HEURTEL

8 i 7
punts
i assistències va fer el base francès nou mesos després de la lesió que va tenir. Va reaparèixer a Europa jugant 18:27 minuts

És una gran notícia que hagi tornat Heurtel perquè ens dona una nova dimensió en la direcció i en atac
Malcom Delaney
M’he sentit molt còmode, m’han entrat els tirs i hem estat molt sòlids tot i haver regalat alguns rebots ofensius
Kyle Kuric
Hem fet un gran segon quart, hem estat concentrats i estem en la bona línia; content del retorn d’Heurtel

Mirotic es lesiona però no sembla greu

Tot i no fer el partit més brillant de la temporada, el montenegrí Mirotic va fer saltar l’alarma quan es va fer una estrebada a l’abductor que el va obligar a anar a la banqueta a mig tercer quart. Mirotic va fer una esmaixada per aconseguir el 65-42 després del tap del matx de Davies a Ayón. La proximitat de la copa farà que Pesic dosifiqui una mica la seva estrella.