FEB

Cop de puny sobre la taula

Bàsquet. LEB Plata. El Girona tomba a domicili el Prat en una victòria que pot ser clau en la lluita per l’ascens en un últim quart esplèndid (17-32) i amb grans minuts de Robert Cosialls

CB PRAT 73 GIRONA 83

CB PRAT:Sesé (9), Parrado (12), Saintel (12), Da Silva (6), Marzó (16) –cinc inicial–, Martí, Signes (5), Valle, Molins (1), Osayande (4) i Cizmic (8). 8/30 triples (2 Cizmic, 2 Sesé, 1 Signes, 1 Parrado, 1 Saintel, 1 Marzó). 9/12 tirs lliures. 26 rebots (5 Da Silva). 14 assistències (6 Marzó). 58 valoració (18 Marzó).BÀSQUET GIRONA:Sàbat (16), Hester (7), Dijkstra (9), Sevillano (15), Esteban –cinc inicial, Graham (2), Costa (9), Cosialls (14), Niang (4) i Moreno (7). 8/19 triples (4 Sàbat, 2 Cosialls, 1 Costa, 1 Dijkstra). 19/25 tirs lliures. 40 rebots (10 Sevillano). 15 assistències (3 Cosialls). 99 valoració (22 Cosialls).PARCIALS:22-19, 17-14, 17-18 i 17-32.

La propera (15-02-20)

Bàsquet Girona-Albacete; Pardinyes-La Roda; l'Hospitalet-Barça B; Gran Canària-Villarrobledo; Benicarló-Múrcia; Menorca-Prat.

El Bàsquet Girona va assolir una gran victòria a la pista del Prat en un partit clau també per a la segona fase, en què els dos equips es jugaran l’ascens. Els de Formento van fer un últim quart sensacional (17-32) en un partit amb protagonisme per al actors secundaris, sobretot Robert Cosialls (14 punts i 5 rebots). Sevillano, com sempre, també va aparèixer en els moments difícils (13 punts i 9 rebots) i Sàbat va anotar triples clau. L’equip gironí, a més, va capgirar l’average del partit de la primera volta (64-68).

El primer quart es va convertir en un duel de bases entre Sàbat i Carles Marzo. El base de Llagostera va mantenir estàlvia la nau dels gironins, que no van saber defensar les penetracions del base local i les seves assistències als homes alts, Da Silva i Parrado. L’equip va perdre quatre pilotes i tampoc va tancar el rebot defensiu i, tot i els errors dels tiradors locals en el triples (1 de 9), el ritme sempre el van portar els de casa, amb una màxima diferència de set punts (21-14), després d’una jugada que va resumir els primers minuts. Saintel es va jugar un triple i el va fallar, però ell mateix va agafar el rebot per anotar amb facilitat.

La segona unitat del Girona va millorar les prestacions de l’equip, sobretot en defensa, i en el segon quart Moreno, Costa i Cosialls van frenar l’empenta dels locals i van prendre millors decisions en atac. Amb tot, quan l’equip es va veure per davant (28-31) contra un rival bloquejat, va perdonar cistelles claríssimes i això va donar aire al Prat, que va capgirar el partit de la mà de Cizmic (8 punts), jugador que va passar per Girona amb més pena que glòria.

Els de Formento van fer un pas endavant en el tercer quart, amb Sevillano i Hester fent mal sota la cistella local i controlat el rebot. Un triple de Dijkstra va culminar la remuntada (44-45), però, com en l’anterior quart, l’equip va perdonar alguns atacs fàcils i, posteriorment, dos triples de Sesé i Parrado van tornar a donar la iniciativa al Prat (52-47), que al principi de l’últim quart va tornar a assolir la seva màxima diferència (58-51).

La rauxa gironina

A partir d’aquí, el partit va fer un gir de 180 graus. Un parcial de 0-12, amb Cosialls, Hester i Sevillano convertits en els reis de la zona, va propiciar un temps mort de l’entrenador de l’equip local, que no va poder fer res davant la solidesa en els minuts finals exhibida per l’equip, amb Sergi Costa i Dijstra anotant també cistelles clau contra un rival sense ordre ni concert. Hester, amb quatre faltes, va veure des de la banqueta com els seus companys remataven la feina.

LA FRASE

Felicito els jugadors perquè l’esforç ha estat titànic. Quan hem connectat la defensa amb l’atac, és quan hem jugat millor