FEB

L’Spar Citylift compleix amb l’expedient contra l’AlQázeres (61-55)

Bàsquet. És la setena victòria seguida de l’Uni, que aquesta setmana que ve a Salamanca busca l’únic títol FEB que se li resisteix: la copa

L’Spar Citylift ha superat l’Al-Qázeres i suma set victòries seguides entre lliga i Eurolliga, en el retorn de l’equip a l’horari habitual a Fontajau i en una nova tarda de l’equip complint l’expedient contra un rival infinitament inferior. Sense Vasic, absent per segona jornada de lliga seguida –sí va jugar dimecres a Latas–, l’equip gironí ha complert amb l’expedient en el darrer partit abans de la copa, l’únic títol FEB que encara es resisteix al club la setmana que ve a Salamanca.

A remolc

Palau de tres ha empatat el partit a 3 després que Carter, també de 6,75m obrís el marcador. Coulibaly a 5 amb un tir obert i Mendy a 8 per respondre el triple d’Oliveira. Fins que Mima amb 2+1 ha posat per davant l’Uni per primer cop a 4:52 per acabar el primer quart (11-10). La maliana d’ofensiu hi ha tornat (13-12) i Bishop en suspensió ha aprofitat la penetració de Mendy per donar més d’una possessió (17-14) al conjunt gironí, dispers i en inferioritat al rebot (9-11 al primer quart).

Elonu, quan quasi s’havien jugat tres minuts del segon quart ha fet el 19-17.

Sense voler

Elonu a cistella passada per la línia de fons, amb l’esquerra i a 1:32 feia tot just la tercera cistella gironina del segon quart (26-21). Ella mateixa havia fet la primera (19-17 a 7:02) i Araújo l’altra (24-21 a 2:46). Totes de sota l’anella i per donar una màxima a l’Spar Citylift, sense voler i malgrat errors clamorosos com el tres contra un de la nigeriana a Xargay que se’n va per la línia de fons amb 22-21. Coulibaly de 4,60 m ha eixamplat el marge (28-21) després d’un 0/2 anterior. És clar que Al-Qázeres no ha trobat el camí de l’anella perquè ha fet dues úniques cistelles en joc (5 punts) i ha marxat al vestidor 9 avall després del segon triple de Mendy (31-22) als darrers instants del segon quart (31-22).

El rebot seguia dominat pel conjunt verd (19-22), que ha tancat el segon quart amb 0 de valoració (41-12, 20-12 al primer).

La cartera insisteix

Si Carter ha obert el marcador amb el 0-3, al tercer quart ho ha tornat a fer (31-25) i, aquest cop, hi ha insistit (38-28) abans que Palau fes el 40-28 a sis minuts i mig per tancar el tercer quart. Simms ha fet el tercer triple visitant després del descans (40-31) però aquest cop l’Uni feia arribar la pilota a sota i Coulibaly i Araújo (4 punst cadascuna) i, des d’allà, a fora: 45-33 i 48-33 Mendy de tres en dues possessions seguides. Carter en transició encara ha tornat a clavar-la de tres (50-36) i Simms no s’ha volgut quedar enrere a l’inici del darrer quart (52-41).

Fàcil

Núria Martínez amb l’esquerra a 6:38 i Bishoop amb la dreta a 6:13 han fet els primers punts de l’Spar Citylift al quart quart, en contraatac (56-42). Fins i tot Andusic de cinc metres i quan no sabia què fer ha fet el 61-44. La pivot sèrbia ha jugat tot el darrer quart, amb Xargay, Palau i Martínez al perímetre i Bishop de quatre mentre les exteriors visitants anaven completant la seva estadística (61-53 Simms). Júlia Soler, a 54 segons per acabar, ha tornat a sortir com el dia de l’Schio en Eurolliga.