NBA

Al ritme de ‘Magic’ i de Jordan

Bàsquet. NBA. Doncic supera els 30 punts de mitjana en el ‘play-off’ en el seu segon any; no passava des del 1986

Doncic ha tancat el seu segon curs a l’NBA amb matrícula d’honor. L’eslovè fa només uns dies es va convertir en el segon jugador de tota la història menor de 21 anys que fa dos triples dobles seguits –més de 10 en tres facetes del joc–, només superat pel mite Magic Johnson. Però no n’ha tingut prou i amb la seva exhibició, amb cistella guanyadora inclosa, ha acabat sent el jugador amb una mitjana de punts (31) més gran des que Michael Jordan el 1986 en va fer 43,7 en els tres partits que va disputar amb els Bulls.

En l’últim partit la matinada passada contra els Clippers va quedar clar que, tot i la seva edat, ja és una estrella quan Morris va ser expulsat per haver-lo agredit. Ja en un altre partit de la sèrie el va anar a trepitjar per lesionar-lo. Va acabar amb 38 punts, 9 rebots i 9 assistències en una guerra d’ell contra el món i no va ser suficient.

Doncic ha anotat el 50,8 per cent dels punts del seu equip i ha acabat amb unes mitjanes amb xifres rècord: 31 punts, 8,6 assistències i 9,8 rebots, quasi una mitjana de triple doble. El duel que ha tingut amb l’MVP de la final del curs passat Kawhi Leonard es recordarà perquè el nord-americà ha fet 32,8 punts, 5,1 assistències i 10,1 rebots en l’eliminatòria.

Els Nuggets forcen el setè

La sèrie que arribarà fins al darrer partit serà la dels Nuggets contra els Jazz, en què els Nuggets han remuntat un 3-1 en contra. Els de Denver, amb el tècnic ajudant català Jordi Fernández, van trobar en Murray la seva gran estrella amb 50 punts amb 9/12 triples, ben secundat per Jokic (22). El duel que està tenint amb Mitchell és impressionant i es va enfilar fins als 44 punts amb 9/13 triples.

LES MITJANES

21+8+6
debut
NBA curs passat: punts (21,2), rebots (7,8) i assistències (6)
29+9+9
lliga regular:
punts (28,8), rebots (9,4) i assistències (8,8)
31+10+8
‘play-off’:
rebots (9,8) i assistències (8,6)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)