Eurolliga

El Barça cau a Milà contra el líder (75-70)

L’equip ha remuntat en el darrer quart amb un 0-14 però l’Armani s’ha acabat aprofitant del desencert dels blaugrana en el tir exterior

El Barça ha encaixat la segona derrota a l’Eurolliga a la pista del líder, l’Armani Milà (75-70), en un partit en què ha pogut remuntar 12 punts en el darrer quart amb un 0-14 però en què ha acabat pagant el seu desencert flagrant en el triple (3 de 16) i també en els tirs lliures (9 de 16), sobretot en els moments clau. Només Davies (12 punts) ha estat al seu nivell.

El recital ofensiu de l’Armani en el primer quart no ha tingut resposta adequada dels blaugrana. Els italians, liderats per Shields i Hall, han trobat tirs alliberats de tres (4 e 6) i han dominat el rebot en els dos cèrcols (10 a 6). Calathes no ha trobat la manera de fer córrer els seus companys i l’equip s’ha estavellat en el joc estàtic contra un equip, que també ha mostrat la seva fortalesa defensiva. El segon triple de l’esquerrà Hall ja ha encès les alarmes (22-13), però l’entrada de Kuric (6 punts en un tres i no res) ha donat aire a l’equip.

En el segon quart el Barça ha tallat la via d’aigua en defensa –només una cistella en cinc minuts– i ha igualat la lluita pel rebot però en atac s’ha anat apagant a mesura que ha vist que els triples no entraven –set llançaments seguits fallats, la majoria en bona posició–. Només algunes accions individuals de Jokubaitis i la grapa de Higgins han impedit que l’Armani, que ha arribat a tenir deu punts després del tercer triple de Hall, hagi anat al descans amb un marge molt més ampli (42-34). En qualsevol cas, el nivell de l’equip, sense ritme tot i les rotacions, ha deixat molt que desitjar. No han aparegut ni els actors principals ni els secundaris.

La bona notícia, l’única, era que no calia escalar el K2 per remuntar el partit, però malgrat un bon inici de Mirotic (45-39), els locals ràpidament han tancat la seva cistella provocant un cop més el col·lapse de l’atac blaugrana, que ha continuat fallant triples (1 de 10 al final de quart). Per adobar-ho Sergio Rodríguez ha provocat moments de desconcert en la defensa de Saras i després d’un triple de Datome l’afició italiana ha embogit (59-47).

El Barça ha ressuscitat en el darrer quart de la mà de Davies, imparable i espectacular, que ha liderat un 0-14 en cinc minuts que ha girat el partit com un mitjó (61-63). Messina ha posat tot l’arsenal al parquet i Shields i Melli, amb dos triples des de la cantonada, i Rodríguez, en una acció individual, ha acabat sentenciant (73-67).