Eurocopa

Nit màgica de la Penya contra el Partizan (92-84)

La Penya deixa els serbis a dues victòries i li guanya també el ‘bàsquet-average’ a 6 jornades per acabar

La Penya ha superat el Partizan en una nit màgica al Palau Olímpic (92-84) i els verd-i-negres es consoliden com a líders i li treu ja dos victòries i el bàsquet-average als serbis a falta de sis jornades per acabar la lliga regular.

Els verd-i-negres han començat topant amb la defensa física del Partizan i amb Madar pressionant a Vives per no deixar que dirigís. El Partizan, amb els jugadors d’Eurolliga Leday, Punter, Kurucs i Lessort, ha començat a obrir forat en el marcador davant la impotència verd-i-negre en un partit molt físic. La renda ha crescut fins als 15 punts de desavantatge (16-31). Però amb Brandon Paul desencallant en atac en la seva millor versió la Penya ha reaccionat des de la línia del triple (6/11). El problema principal han estat les faltes personals de Toimic (3) que no li ha permès entrar al partit (0 punts al descans) i la lesió al turmell de Brodziansky. Però tot i això l’energia de Willis s’ha contagiat a la resta fins a donar la volta al marcador amb una remuntada increïble i un Palau Olímpic entregat (41-38). Al descans 41-42.

Al tercer quart els verd-i-negres han tancat millor el rebot, han ajustat la defensa i ha pogut córrer. Sense Tomic carregat de faltes ha estat Birgander qui s’ha multiplicat per estar brillant en defensa i en atac (12) i donar la màxima del matx (62-54). El Joventut no s’ha frenat i ha agafat 10 punts (67-57). Dos triples seguits de Willis i dos més de Paul han posat la màxima del matx (81-68). Al tram final el Partizan ha pressionat però dos triples impossibles al darrer segon de possessió i un altre de Ventura que ha sentenciat (90-75).