Més bàsquet

LEB PLATA

«He vingut exclusivament pel president»

Mateo Rubio arriba a l'ADT empès per la «passió i l'energia» de Robert Hernández

L'extècnic de l'Hospitalet, de 33 anys, vol jugadors compromesos i que no especulin

Mateo Rubio va admetre ahir que la perseverança del president de l'ADT, Robert Hernández, per fitxar-lo i la passió que li transmet han estat els detonants perquè s'hagi compromès a comandar el nou projecte del conjunt de Torreforta a la LEB Plata. «Tinc passió pel bàsquet i necessito gent al voltant que em transmeti passió i energia com ho fa Robert Hernández, que ja em va intentar contractar fa tres anys. He vingut a l'ADT exclusivament pel president», va sentenciar el tècnic tot just a l'inici de la roda de premsa. Rubio, que agafa el relleu de Miquel Domingo, té 33 anys i ha desenvolupat quasi tota la seva carrera a l'Hospitalet, on va debutar el curs 2004/05, a LEB-2, amb 27 anys. L'estiu del 2007 va fitxar pel Cantàbria, però el van fer fora al desembre. L'atur li va durar quatre mesos, ja que va tornar a casa l'abril del 2008 i ha comandat la nau fins aquesta temporada.

Amb encara només tres jugadors compromesos i l'exigència de tancar la plantilla o almenys de deixar-la pràcticament embastada a corre-cuita, Rubio prioritza el perfil de jugadors amb ganes de menjar-se el món i un vestidor amb bona sintonia per damunt de tot: «Volem homes amb ganes de fer el seu millor any. Jugadors amb ambició i que no especulin.» No va fer, en canvi, referències explícites a conceptes tàctics i tècnics perquè, ara mateix, la plantilla de l'ADT la formen tan sols tres jugadors, els bases Dani Viñas (ADT) i Jordi Bataller (Sant Josep) i el pivot Joseba Aramburu (Leyma Corunya). El club negocia la continuïtat de Jon Santamaria i té en el punt de mira Òscar Andrés, que va jugar a l'Hospitalet sota les ordres de Rubio.

Respecte dels objectius de l'equip, va apel·lar a la generalització però amb les idees clares: «Quan s'acabi la primera volta els tindrem clars en una lliga que serà molt atractiva. El club no m'ha fixat cap objectiu.» L'entrenador català destaca l'Andorra, el Tíjola, el Rioja i el Plasència com a conjunts que «fan la sensació» d'haver configurat equips importants, i considera que el fet d'agrupar els equips en un sol grup farà la competició més atractiva.

PRETEMPORADA

Setmana vinent ADT-Vendrell (Copa Cat.) Dia 7 de setembre ADT-Mallorca (LEB Plata) Dia 10. Lliga catalana ADT-Prat (LEB Plata) Dia 18. Lliga catalana Prat-ADT

Reducció del pressupost

«Reduirem el pressupost pels volts d'un 20 per cent, però això no ens afectarà gaire perquè tenim més experiència en la categoria i perquè el mercat de jugadors i també d'altres conceptes s'ha abaratit», va explicar el president, Robert Hernández, que estudia la possibilitat de fer una estada de preparació a la Selva del Camp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)