Eurolliga

El ‘Barçaras’, sense treva

Bàsquet. Després de la batalla física a Granada de copa contra el Madrid, tindrà una altra prova de foc divendres a Rússia contra el Zenit de Xavi Pascual, cinquè de la selectiva Eurolliga

El Barça s’ha endurit a còpia de cops i de la motivació que li transmet el seu tècnic, Saras Jasikevicius, i la selectiva Eurolliga, que lidera amb 20-5, és el camp de batalla ideal per afinar de nou la mentalitat d’un equip guanyador que no es pot entretenir massa en la celebració de la copa i mirant-se el melic. Divendres juga a l’altra punta d’Europa –més de 3.000 quilòmetres de viatge–, per mesurar forces contra el potent Zenit de Sant Petersburg de Xavi Pascual, al qual, això sí, va apallissar al Palau en la primera volta en una exhibició (84-58).

El cinquè classificat (14-9), que al gener va sobreviure amb triomfs a la pista del Baskonia i a casa contra l’Efes, el campió d’Europa, a les absències dels seus dos bases titulars –Shabazz Napier i Conner Frankamp– i al que havia reciclat Pascual de tercer –Mateusz Ponitka–, acaba ara d’ensopegar a Berlín (76-67) i també va claudicar a Madrid (85-64). Lògicament, tindrà ganes de rescabalar-se i frisa per trobar-se un rival complagut per l’èxit, relaxat per haver derrotat per enèsima vegada el Madrid, i també castigat per una copa de gran exigència física, amb tres partits en tres dies i només un de plàcid, el de divendres contra el Manresa, tret d’un primer quart de somni dels del Bages.

No obstant això, Jasikevicius, que quan va acabar la final estava ben afònic després de viure-la amb una gran intensitat i cridar molt, sobretot en el paupèrrim primer temps, va fer una rotació prou curta diumenge en la remuntada brutal contra els blancs, i això, de retruc, li permetrà tenir alguns jugadors més frescos i amb ganes de gresca per assumir millor el nou repte. El repartiment de minuts es va centrar sobretot en vuit homes –Laso en va fer servir 11–: Calathes (32:08), Laprovittola (29:49), Mirotic (27:06), Sertac Sanli (23:32), Kyle Kuric (20:46), Rokas Jokubaitis (17:33), Brandon Davis (16:31) i Nigel-Hayes (13:59). Rolands Smits no va jugar. Abrines, només 3:03, i Sergi Martínez hi va contribuir amb 3:45 minuts. També té corda per a estona l’atlètic i atrevit Dante Exum: 11:48. La benzina anirà prou bé per contenir la pressió russa. En tot cas, la grandesa del col·lectiu blaugrana s’exemplifica en el fet que va sobreposar-se a l’absència del seu aler de més classe, el lesionat Corey Higgins, que havia estat l’MVP de la copa 2021.

Felicitació de Laporta

El president Joan Laporta i el directiu responsable del bàsquet, Josep Cubells, van visitar ahir el Palau Blaugrana per felicitar la plantilla per l’èxit obtingut a Granada.

Kevin Pangos apunta cap al CSKA

El Zenit va ser un malson el curs passat i va complicar la vida al Barça, que hi tenia tota la pressió, en l’eliminatòria de quarts de final, que es va haver de resoldre en un cinquè partit dramàtic al Palau. La suor freda, de fet, ja va començar quan els russos van assaltar el feu blaugrana en el primer partit, El seu principal actiu va ser llavors el base canadenc Kevin Pangos, sobre el qual girava tot el joc del Zenit. El seu pas testimonial pels Cleveland és el culpable que l’hagin tallat i que estigui a punt de tornar a l’Eurolliga, sempre que cap altra franquícia de l’NBA no el reclami. El seu destí serà probablement el CSKA de Moscou, que vol fer un salt de qualitat per posicionar-se de cara al play-off. Aquesta setmana es tanca la possibilitat d’inscripcions a l’Eurolliga, i el conjunt rus li ofereix un contracte fins al 2024.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)