FIBA Champions

Festival del Baxi Manresa en la primera nit europea al Nou Congost (88-59)

L’equip bagenc ha aclaparat el VEF Riga en la segona jornada de la FIBA Champions League

El Baxi Manresa ha viscut la primera gran nit europea del curs al Nou Congost amb un festival anotador contra un VEF Riga (88-59), molt tou en defensa i amb infinitat de pilotes perdues en atac. El conjunt de Pedro Martínez es manté al capdavant del grup F de la FIBA Champions League, empatat amb el Benfica, que ha vençut per la mínima a Llemotges (67-68). L’equip bagenc no ha trobat a faltar les baixes de Hamilton, per motius personals, ni les de Jou i Babatunde, per lesió, i ha aclaparat el seu rival en totes les facetes del joc. Vaulet (22 punts), Harding (22) i Valtonen (15) han estat els màxims anotadors del Manresa.

L’encert de Bortolani i Harding, i l’energia de Vaulet han marcat la posada en escena manresana (11-5). El tècnic del conjunt letó ha demanat temps mort, però l’empenta de l’omnipresent aler argentí impulsava l’embranzida local fins als 13 punts de renda (21-8), aprofitant les pèrdues de pilota i les facilitats defensives del rival. Abans de tancar el quart, el Riga agafava oxigen gràcies als triples (25-18). El guió s’ha mantingut en el segon quart. El reguitzell de pilotes perdudes de l’equip visitant propiciava el joc alegre i ràpid del Manresa, que liderat per Harding (15 punts) i Vaulet (12) arribava a l’equador amb un contundent 47-29.

Després de la represa, el Manresa ha començat un pèl fred (47-35), però n’ha tingut prou amb l’energia de Vaulet per tornar-se a activar i escalfar l’ambient al Nou Congost. La reacció letona ha estat efímera i el Manresa, altre cop amb velocitat de creuer, ha posat la directa per sentenciar el duel amb un màxim avantatge de 30 punts (74-44). S’ha entrat en l’últim quart amb un parcial de 74-46. El finès Elias Valtonen s’ha afegit a la festa a còpia de triples i castigava el rival fins al 80-48, amb 34 punts de diferència. Un marcador que el Riga ha maquillat tímidament fins al 88-59 final.