NBA

Doncic (Dallas) torna a brillar amb 35 punts i un triple decisiu

Amb 35 punts i un triple decisiu a l’últim minut, Luka Doncic va encapçalar aquest dimarts la victòria dels Dallas Mavericks contra Los Angeles Clippers, que es van quedar molt a prop de signar una gran remuntada (103-101). Els Mavericks van arribar a guanyar de 25 punts al segon període després d’un contundent primer quart (30-15) i se’n van anar al descans amb un avantatge còmode (54-32).

Tot i això, els angelins van reaccionar en gran mesura al tercer quart (15-33), van arribar a posar-se per davant en l’últim parcial i el partit se’n va anar a un final molt atapeït. Amb 93-93 i poc més de dos minuts al rellotge, dues pèrdues de pilota seguides de Paul George als Clippers van ser castigades per dos triples consecutius de Reggie Bullock per als Mavericks (99-93 amb 1.31 per al final).

Semblava que Dallas tenia la victòria amarrada però Nico Batum amb un triple i George amb una valenta penetració van deixar una altra vegada el matx en un marge molt estret (99-98 amb 51.6 segons al rellotge).

Aleshores va aparèixer Doncic, que va rescatar una pilota solta en una jugada caòtica dels Mavericks i que va connectar un gran triple quan faltaven només 28 segons (102-98). Els Clippers ho van intentar fins al final però els Mavericks van segellar el triomf en el duel de tirs lliures.

Doncic va acabar amb 35 punts (11 de 22 en tirs, 2 de 5 en triples i un perfecte 11 d’11 des de la línia de personal), 11 rebots, 5 assistències i 3 robatoris.

Dorian Finney-Smith va aportar 21 punts i Bullock, fonamental a la recta final, va aconseguir 13.

Encara sense Kawhi Leonard, els Clippers es van deixar guiar per George (23 punts, 7 rebots i 6 assistències, però 10 pèrdues de pilota) i Batum (22 punts amb un espectacular 7 de 7 en triples).

Aquest partit va ser una nova entrega de la rivalitat entre aquests dos equips que es van creuar als play-offs del 2020 i 2021, on els Clippers van baixar en les dues ocasions a l’equip de Doncic.

Els Sacramento Kings, per la seva banda, li van clavar 153 punts als Nets (153-121) i van signar el seu quart triomf. Terence Davis (35 punts i 9 rebots amb 7 de 10 en triples) ha liderat l’exhibició dels Kings, amb set jugadores per damunt dels 10 punts i que ja anaven guanyant de 39 punts en el tercer quart.