ACB

El Baxi Manresa, perjudicat pels àrbitres, cau a la pròrroga (94-98)

Els manresans continuen demostrant un creixement però no és suficient

El Baxi Manresa no ha obtingut la recompensa a la seva millora i ha encaixat una derrota a la pròrroga (94-98) agònica en un final d’infart contra l’Unicaja. L’arbitratge ha estat escandalós amb una tècnica per flooping a 22 segons pel final a Robinson en una falta en atac clara i una antiesportiva no xiulada a 6 segons pel final a Dani Pérez. Al temps extra tres pilotes perdudes al darrer minut han estat decisives.

Els de Pedro Martínez han sortit llançadíssims amb molta intensitat i neutralitzant el potencial de l’Unicaja. A més, en atac el Baxi Manresa ha estat amb unes estadístiques impressionants amb 8/11 de dos, 4/6 triples i 3/3 lliures per anotar-li 31 punts al primer quart als d’Ibon Navarro (31-20). L’inici del segon quart però els malaguenys han castigat al darrera als manresans amb un 2-13 de sortida per igualar el matx (33-33). Perry (11 punts) i Djedovic (10) han canviat la dinàmica i l’Unicaja ha arribat al descans per davant en un partit molt ofensiu (47-51). Al tercer quart un gran inici amb Steinbergs i un Robinson espectacular els manresans han fet un parcial de 12-2 (58-55) però els malaguenys han reaccionat abans del fi del tercer període amb un triple de Kalinoski al darrer segon (67-69). El nord-americà ha arrencat el darrer quart amb un altre triple i un 2+1 d’Osetkowski (69-75) liderant un parcial de 2-9. Un altre triple de Carter i una cistella de Sima ha provocat el temps mort de Pedro Martínez (72-80). Els manresans han augmentat la intensitat i han pogut córrer no havent de jugar davant atac estàtic. Un triple de Dani Pérez i un contracop de Jou han tornat a posar emoció (79-80). A 2 minuts pel final Harding ha situat amb dos tirs lliures els de Pedro Martínez per davant (83-82). Harding ha assumit la responsabilitat i ha anotat una altre cistella (85-82). Un triple amb falta sobre Kalinoski semblava definitiu (85-86). Però ha errat el tir lliure i el Baxi ha tingut l’últim tir. Dani Pérez ha rebut una falta que era antiesportiva però els àrbitres han considerat que era normal. El base ha errat el primer tir lliure i ha anotat el segon (86-86). Amb 6 segons per acabar l’Unicaja Perry ha errat el triple i el matx ha anat a la pròrroga. En el temps afegit el Baxi ha anat a remolc dels malaguenys i tres pilotes perdudes de Harding, Dani Pérez i Ferrari amb 94-96 en l’últim minut han estat determinants.