FIBA Champions

El Baxi Manresa tornarà a jugar els quarts de la FIBA Champions League

Ha perdut per la mínima contra el Rytas Vílnius (96-95) i ha salvat els 13 punts de marge del Nou Congost (86-72)

El Baxi Manresa ha salvat els 13 punts de marge del Nou Congost (82-69) i tot i la derrota per contra el Rytas Vílnius (96-95) s’ha guanyat el bitllet per als quarts de final de la FIBA Champions League per segona temporada consecutiva. En el tram final, l’equip de Pedro Martínez ha estat al llindar de l’eliminació (86-72), però ha sabut redreçar el rumb per continuar viu en la competició europea.

El conjunt bagenc ha colpejat primer (3-11) gràcies a l’efectivitat en els llançaments triples, dos de Harding i un de Jou. Amb les rotacions, l’equip local ha guanyat en centímetres i en físic i a còpia de penetracions ha anat retallant diferències fins a capgirar el resultat al final del primer quart (23-22). El Rytas, exhibint el seu potencial en els llançaments des de més enllà dels 6,75 m, ha agafat embranzida (37-33). L’equip de Pedro Martínez no s’ha descompost. Ha replicat amb la mateixa arma i gràcies a l’encert de Harding, Badio i Jou ha tornat a prendre la iniciativa. El Rytas pagava els nervis i el Manresa adquiria una màxima renda de 9 punts (39-48). El Baxi, molt concentrat, ha completat un quart (21-30) per emmarcar i ha tancat el primer acte dominant per 44-52.

Després de la represa, el conjunt lituà ha sortit a totes i en dos minuts i mig n’ha tingut prou per restablir l’equilibri (56-56). El tàndem Robinson-Harding donaven aire al conjunt bagenc (61-66). Sense el tàndem nord-americà en pista, però, l’equip no ha trobat referents. Ha entrat en col·lapse i amb un parcial de 13-0 ha vist com el rival s’escapava en el resultat (74-66). En els últims minuts ha aparegut Babatunde per trencar la sequera i retallar diferències abans d’entrar en el quart definitiu (74-70). El Rytas ha elevat el llistó defensiu i ha anat ofegant les idees bagenques. A 5:26 pel final, un triple de Foster ampliava la bretxa fins als 14 punts (86-72) i obria la porta dels quarts de final per al Vílnius i la tancava per al Manresa. A partir d’aquí, la diferència, punt amunt i punt avall, els dos equips han anat transitant per la fina línia de la classificació o l’eliminació. Després d’un altre triple de Masiulis (91-78), el conjunt català ha reaccionat. Sota la direcció de Dani Pérez, forçant faltes, anotant i assistint, el Baxi ha segellat un parcial de 0-9 (91-87), que obria novament l’esperança per als bagencs. El Rytas ja no ha tingut capacitat de reacció i ha acabat guanyant per la mínima (96-95), insuficient per desbancar l’actual subcampió de la FIBA Champions League.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)