NBA

Icones europees en l’NBA

Bàsquet. NBA. El serbi Jokic, MVP de les finals, dona el primer títol dels 47 anys d’història dels Nuggets; Antetokounmpo o Doncic, ídols d’Europa

Antetokounmpo, Doncic, Sabonis... i Jokic. El serbi ha confirmat el domini europeu en l’NBA. Nikola Jokic ha conduit els Nuggets al seu primer títol de la seva història de 47 anys i és el nou ídol de l’estat de Colorado. Amb 19.537 al Ball Arena, els de Mike Malone van certificar un play-off impecable arrasant uns Heat que ja havien fet molt arribant fins a la final venint des del play-in. En el cinquè partit de la sèrie (94-89) no van deixar cap opció amb el serbi Nikola Jokic com a gran MVP més que merescut de les finals i es converteix encara més en llegenda de la lliga. Jokic va acabar ahir amb 28 punts i 16 rebots demostrant un domini absolut del joc, amb 10 triples dobles en els play-off. La seva mitjana en la sèrie final voreja el triple doble: 30 punts, 13,5 rebots i 9,5 assistències juntament amb un Jamal Murray que ha sorprès tothom. L’anècdota de la celebració va ser quan li van preguntar si l’havia felicitat el tennista serbi Djokovic i en mirar va dir: “Buf, hauré d’apagar el mòbil, tinc molts missatges.” El seu compatriota, un fan incondicional del bàsquet, va penjar un missatge a les xarxes socials dient: “Et felicito, germà, ets el millor.” En les celebracions, hi va haver tiroteig amb tres persones en estat crític.

LES DADES

17
títols
de campions NBA tenen els Lakers i els Celtics, 7 els Warriors, 6 els Bulls i 5 els Spurs, els més top
11
anells
té Bill Russell, 10 Sam Jones i 8 Havlicek, Heisohn i KC Jones
10
franquícies
no tenen títol: TWolves, Clippers, Nets, Suns, Pelicans, Hornets, Grizzlies, Jazz, Pacers i Magic

Christian Braun entra a la història

El rookie dels Nuggets s’ha convertit en el cinquè jugador de la història que ha guanyat de manera consecutiva la lliga universitària (NCAA) i l’NBA. Braun va ser escollit el número 21 del draft després de brillar a la Universitat de Kansas. Iguala així Bill Russell (1956 i 1957), Henry Bibby (1972 i 1073), Magic Johnson (1979 i 1980) i Billy Thompson (1986 i 1987).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)