Més bàsquet

Regalàs del centenari

La FCBQ presenta a Manresa el partit al Nou Congost de dimarts vinent (20.30h) de Catalunya amb Ricky Rubio al capdavant contra una Argentina que prepara el preolímpic amb Campazzo, però sense Laprovittola

Tot a punt per a un dia per recordar dins els actes del centenari de la Federació Catalana de Bàsquet. Catalunya-Argentina. Serà dimarts vinent (20.30 h) amb primeres espases defensant la samarreta catalana com Ricky Rubio (Cavs). Pau Ribas, el capità del combinat català, reapareixerà després d’uns mesos de la seva lesió, mentre cau de la llista Marc Gasol, que fins a última hora s’ha intentat que hi fos. D’altres fixos no hi seran perquè tenien compromisos personals. Destacar Joel Parra, el nou aler del Barça, que el dia següent, igual que Ricky, es concentrarà amb Espanya per jugar el mundial aquest estiu.

La selecció argentina arribarà dilluns al matí des d’Alacant, on estan concentrats. S’estaran a l’Hotel Catalonia Plaza i s’entrenaran al Palau Olímpic de Badalona. El darrer amistós internacional va ser l’any 2005 contra Cuba al Palau Olímpic. Després s’han jugat partits però amb seleccions no absolutes. En el record queda el partit que va disputar Catalunya al Palau Sant Jordi davant 14.000 aficionats contra Croàcia el 2002. L’últim precedent amb Salva Maldonado a la banqueta va ser a Balaguer d’una Catalunya “B” el 2021 de la qual repeteix enguany José Nogués. Les entrades estan a la venda a un preu des de 8 euros. El partit de Catalunya podria ser el darrer que es juga en el Nou Congost abans de les obres que s’han de fer d’ampliació a l’històric pavelló. D’altra banda, paral·lelament al matx hi haurà una acció de la Fundació Ampans-La Salle a través d’una exhibició a peu de pista durant un dels descansos del partit de Catalunya.

Ricky Rubio (Cavs NBA)
Lluís Costa Granada (ACB)
Pau Ribas Joventut (ACB)
Dani Pérez Baxi Manresa (ACB)
Xavi Rabaseda Bilbao (ACB
Joel Parra Barça (ACB)
Jose Nogués Ourense (LEB Or)
Èric Vila Bàsquet Girona (ACB)
Guillem Jou Baxi Manresa (ACB)
Miquel Salvó Gran Canària (ACB)
Pierre Oriola Sense equip
Edu Gatell Alacant (LEB Or)
Seleccionador: Salva Maldonado
Ajudants: Xavi Orois, Raül Laita i Rubén Muñoz
Staff: David Jovellar, Ignasi Moix, Montse Tomàs i Xavi Rodríguez

LES FRASES

Cap club de l’ACB ens ha posat problemes per facilitar que els jugadors vinguin
Ferran Aril
Mai no he tingut l’honor de jugar amb la selecció catalana, ni absoluta ni de formació, i em fa molta il·lusió, i a més, a Manresa.
Pierre Oriola
Si Catalunya competís oficialment estaria entre les vuit millors seleccions d’Europa
Salva Maldonado

Argentina amb Campazzo, Vildoza...

La selecció argentina prepara el preolímpic i ho fa amb Campazzo i Vildoza al capdavant. Pablo Prigioni també podrà disposar de Delfino, Garino, Chapero, Bressan, Touet, Cafffaro, Brussino, Juan Fernández, Aaliya, Redivo i el base del Girona Juani Marco. No jugarà Laprovittola.

Oriola i el seu record ‘argentí’

Pierre Oriola va ser ahir el representant dels jugadors de la selecció catalana. El de Tàrrega té un gran record de l’últim partit que va disputar contra l’Argentina, que va ser a la final del Mundial del 2019 a Xina, on va anul·lar Luis Scola jugant de titular en una selecció espanyola històrica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)