Eurocopa

L’Spar Girona i el Cadí La Seu, al mapa continental

L’Spar Girona i el Cadí La Seu ja tenen rivals en la fase de grups de l’Eurocopa, el B i l’A respectivament. La gran novetat d’aquesta edició, a més que no hi accedeixen els quatre millors equips que no arriben als quarts de final de l’Eurolliga –com passa des del curs passat– és que no hi ha cap mena de restricció geogràfica i es fa en format paneuropeu. En les darreres edicions, es separaven els equips en la fase de grups en dues conferències, Est i Oest, i no era fins les eliminatòries que als equips participants els podia tocar qualsevol rival.

L’Spar Girona, el club amb millor rànquing FIBA al sorteig, juga al grup B i el seu rival del bombo 2 és l’InvestInTheWest Enea Gorzow polonès. El Piestanske Cajky eslovac és l’equip del tercer bombo que toca a l’Uni, que té en el T71 Diddeleng luxemburguès el rival aparentment més fluix.

El Cadí, que partia en el segon bombo, té com a rival més fort el Carolo francès. El Zabiny Brno txec i el vencedor de la prèvia entre l’Eeleftheria grec i el Cluj-Napoca romanès completen el grup del Sedis.

La primera fase és del 12 d’octubre al 30 de novembre i passen els 2 millors de cada grup (n’hi ha 12) i els 8 millors tercers, establint un rànquing de l’1 al 32 en funció dels resultats, des del qual s’estableixen els encreuaments amb format d’anada i tornada: ronda 1 abans de Nadal (14 i 21 de desembre), vuitens al gener (11 i 18), quarts al febrer (22 i 29), semifinals al març (7 i 14) i final a l’abril (3 i 10).

L’Uni comença a casa el 12 d’octubre contra el Diddeleng, afronta els tres desplaçaments seguits –Polònia, Eslovàquia i Luxemburg– i acaba a casa rebent el Gorzow i el Cajky. El Sedis, en canvi, té la primera jornada a fora, a Brno, i el primer partit al Palau és amb el Carolo. En la jornada 3 podria haver d’anar a Grècia o Romania.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)