EBA

ALBERT MARUNY

PRESIDENT DEL CLUB BÀSQUET SALT

“Ser el president del CB Salt és un orgull”

El Bàsquet Girona-Baxi Manresa de demà tancarà el 50è aniversari del CB Salt

El club saltenc compta amb 22 equips federats

Hem viscut tot aquest any amb molta il·lusió de fer coses i de celebrar-ho amb tothom

Albert Maruny és el president del Club Bàsquet Salt des del 2018. Des de llavors l’ha vist créixer i evolucionar, fins al punt que aquest any han estat celebrant els 50 anys d’història. Una efemèride que han estat commemorant amb molts actes i activitats diversos, i que culminaran demà amb un partit d’ACB entre el Bàsquet Girona, que aquest any els ha cedit la plaça d’EBA, i el Baxi Manresa. L’equip saltenc té 22 equips inscrits a la Federació Catalana, l’equip d’EBA, diversos equips d’escoleta i dos equips de jugadors amb discapacitat intel·lectual. Maruny està molt satisfet de veure com ha crescut el club amb el pas dels anys, i també de la feina que s’hi està fent a nivell social.

Quants anys fa que és president del CB Salt? Què significa per a vostè ser-ho?
En soc el president des del 2018. Vaig jugar al Pompeu Fabra i de seguida ja vaig passar al Salt. Després vaig estar cap a vint anys fora del Salt, però llavors hi vaig tornar com a entrenador. És per això que ser president em resulta un orgull i alhora una responsabilitat. Crec que el Club Bàsquet Salt és un club amb molta entitat i molta història, com ja hi fan referència aquests cinquanta anys, i crec que és una responsabilitat molt gran estar al capdavant d’aquest club.
Enguany el club té 22 equips a la federació catalana i l’equip de lliga EBA, a la qual tornen gràcies a l’acord amb el Bàsquet Girona. Què significa, això, per al club?
El fet de tenir aquests 22 equips federats i l’equip de lliga EBA és el fruit de la feina que hem estat fent aquests anys ampliant la base, millorant els equips i la qualitat d’aquests. A banda d’aquests equips federats, a més, enguany també comptarem amb equips d’escoleta; sortiran equips de les escoles Pompeu Fabra, Dominiques, Vilagran i El Gegant del Rec, i ara estem intentant ampliar-ho a altres escoles de Salt. A més a més també comptem amb dos equips de nois i noies amb discapacitat intel·lectual, que són equips que formem juntament amb la Fundació Elna, amb qui ja fa força anys que treballem. Per a nosaltres és molt important tenir tots aquests equips per continuar millorant.
El fet que el club compti amb tants jugadors i jugadores ha fet que la celebració dels 50 anys encara fos més especial?
Doncs la veritat és que sí, tenir tants jugadors és una alegria per al club i un símptoma de la bona salut de la qual gaudim. La manera com hem viscut tot aquest any ha estat amb molta il·lusió de fer coses i de celebrar-ho amb tothom. Crec que amb aquest partit de cloenda farem un gran final d’aniversari.
La cloenda del 50è aniversari serà amb un partit ACB. Es preveu una expectació màxima?
Vam començar la celebració del 50è aniversari amb una festa a l’Era de Cal Cigarro, on vam tenir grups musicals, actuacions dels Marrecs, dels Diables d’en Pere Botero…, implicant una mica les diferents entitats que hi ha a Salt. Llavors hem anat fent altres cosetes, i acabar amb un partit ACB és el millor que podíem fer. Ens fa molta il·lusió poder gaudir de dos equips com el Girona i el Manresa, a Salt. Crec que sí que hi ha expectació i que omplirem el pavelló. Esperem que pugui ser una molt bona vetllada!
Actualment tenen algun projecte entre mans, a nivell de club?
A partir d’aquest any iniciem un projecte europeu, juntament amb la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Salt, que consistirà en una prova pilot amb una escola de Lituània i una escola de Grècia. L’escola d’aquí Salt serà la de La Farga, i amb aquest projecte s’intentarà que cada any puguin sortir nens becats que tinguin aptituds per jugar a bàsquet i que, a més, se’ls proporcioni un reforç escolar a nivell d’anglès o tecnologia. Creiem que és una molt bona iniciativa que esperem que en el futur es pugui continuar i estendre’s arreu del territori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)