Eurocopa

Victòria de l’Spar Girona contra el Diddeleng (97-71)

L’Spar Girona compleix l’expedient en el seu debut a l’Eurocopa, sense Regan Magarity per una infecció vírica respiratòria i amb el rival volent impugnar el partit a la FIBA perquè el bus no havia recollit l’expedició luxemburguesa a l’hotel. 2890 persones en el segon acte de militància al club en cinc dies, per veure 33 minuts de defensa zonal després de quatre anys a l’Eurolliga i amb l’equip de Laura Antoja sumant minuts de competició que tret d’accions puntuals com el buzzer beater de Marta Canella (50-35).

El Diddeleng no tira a cistella fins que s’havien disputat 2:40 i el marcador ja era 7-0 –el 7-2 és a 7:01), amb Bertsch havent-lo obert als 12 segons des de 6,75 m. La californiana era la última titular en seure, per Canella –en l’inicial– a 4:05 i 22-11. La 2-3 visitant a 5:30. Mitchell s’estrenava també de lluny al tercer intent (10-4) iAinhoa n’enllaçava tres, el primer trepitjant la línia (22-9). Parra no es perdia la cita amb el triple (25-11 màxima), al qual hi acudien les visitants Loyd i Geniets, obligant Antoja a demanar temps mort amb 25-14 a 2:48. El parcial s’enfilava a 0-7 i només Mitchell (28-19) era capaç d’anotar en joc en els últims 3:57 del primer quart (28-21).

Labuckiene trenca el 3-12 (28-23 Loyd) amb el 30-23 a l’inici del segon quart i, les visitants, no fan cap cistella en joc fins el 41-29 a 2:09 Mreches. Entremig, triple de MItchell i pilotes a dins per desgastar la defensa zonal del Diddeleng, que amb el 7/22 enfilava la mitja part 50-35 amb Canella clavant el triple de mig camp sobre la botzina i després de tir lliure encaixat.

La defensa individual del Diddeleng no durava ni dos minuts a l’inici del tercer quart, amb Labuckiene enllaçant un tap i tres cistelles i, el triple de Mitchell fent la corbata establia la primera diferència de 20 (63-43 a 5:26). L’escorta d’Ohio repetia després de minut (66-45). Els tirs lliures d’un triple permetienPeña fer el 80-49 al tercer quart, que tancava Bertsch a la pintura (82-49).

Quatre triples de Winton (4/5) i un de Loyd entremig ajustaven el marcador (95-70) amb el cinquè de Mitchell a l’onzè intent (91-64) en uns minuts de les escombraries de manual en què l’Uni establia el seu sostre anotador a Fontajau –a fora hi ha el 71-109 a Zamora el març del 2021. En la Lliga Femenina a casa, hi ha el 95-51 de fa dos anys.