ACB

L’èpica arriba a temps

El Girona supera el Breogán en un final a cara o creu resolt per Davis i Iroegbu en atac i Pons al darrere. L’equip, perdut en l’inici, es refà amb un 9-0 els dos últims minuts

Girona 87 Río Breogán 83

BÀSQUET GIRONA:Iroegbu (10), Pons (7), Brown (8), Martínez (4), Sorolla (2) –cinc inicial–; Davis (12), Fjellerup (5), Vila, Colom (10), Golomán (11), Susinskas (6) i Djordjevic (12). 17/41 de 2, 12/28 triples (3 Davis, 2 Brown, Colom i Susisnkas i 1 Iroegbu, Pons i Golomán), 17/24 tirs lliures, 41 rebots (9 Martínez), 14 assistències (4 Iroegbu i Fjellerup) i 79 de valoració (13 Davis i Djordjevic).RÍO BREOGÁN:Mornirov (16), Garcia (11), Sajus (9), Fernández (10), Sergi Quintela (6) –cinc inicial–; Anderson (11), Polite (7), Rudan, Jogela (5), Frankamp i Diouf (8). 15/29 de 2, 13/33 triples (5 Mornirov, 3 Garcia i Anderson i 1 Polite i Jogela), 14/16 tirs lliures, 36 rebots (6 Sajus), 18 assistències (4 Sergi Quintela) i 98 de valoració (16 Sajus).PARCIALS:30-24, 15-28 (45-52), 19-15 (64-67) i 23-16 (87-83),

Tercera victòria en sis partits del Girona a Fontajau, la sisena del curs en la lliga contra un rival, el Breogán, que malgrat tenir-ne només dues va tenir el peu al coll del conjunt vermell, a remolc en la primera meitat i que després d’un 0-11(36-41) es va arribar a veure 11 per sota (45-56) en un molt mal inici del tercer quart. Tant és així que Salva Camps va treure Markel Brown –Anthony Polite se’l fa de fora cap a dins– i Ike Iroegbu –fa la falta que acaba amb el 45-56– quan havien passat 1:01 del tercer quart i mentre que el primer ja no tornaria a trepitjar el parquet, el segon sortia a 8:21 per acabar el partit. Fjellerup, a qui el tècnic del Girona no va donar més de 7 segons contra l’Unicaja la setmana abans (78-82), va ser un dels artífexs de la remuntada, des del cor. Com Pons, que, malgrat precipitar-se en atac a menys de 2 minuts amb 80-83 (el fa Ike), és qui força la pèrdua visitant a l’atac que els permetia forçar la pròrroga o guanyar a dos segons després que el base californià amb passaport de Nigèria es convertís en l’heroi amb el 85-83 a 3,6 segons havent agafat la pilota a 10. L’altre heroi, Davis, autor de 3/3 triples l’últim dels quals servia per empatar a 83 a 45segons.

Brown havia fet els 5 primers punts locals (5-10 triple), amb el conjunt gallec manant fins que Colom s’erigia en revulsiu assistint Djordjevic (13-15 i 18-17) i anotant de 6,75 m (16-17) i de 4,6 m (20-17, parcial de 13-2). La de Martínez d’ofensiu (32-24) era l’única cistella vermella fins al triple de Pons a 5:54 per al descans (36-30). Dos triples de Momoriv (36-38) i un de Polite (36-41) obligaven Salva Camps a aturar-ho a 3:36. Davis, de tres (39-41 i 44-47), era un oasi, amb el partit al fang amb dues antiesportives i una tècnica per als visitants i una tècnica al Girona –Djordjevic, quan li acabaven d’assenyalar falta en atac.

Justin Anderson era el dolent de la pel·lícula, fent parar l’orella després de triple (39-45). El concurs afavoria el Girona (8-7 amb 15 intents per banda) i seria també de lluny, mitjançant Susinskas (64-67) sobre la botzina del tercer quart i 67-69, l’últim a què el partit s’obria. Ike tot just sortir anotava de tres (70-72) i Golomán i Fjellerup empataven a 72 i a 74. Garcia, també de 6,75 m, anotava el 78-83 a 2:03 que cridava l’èpica gironina i Davis empatava després de fer 0/2 tirs lliures.

3
triples
de 3 intents fa Davis, que fa el seu sostre de punts i valoració en l’ACB en el seu quart partit.
1
minut
juga Brown en la segona meitat. Salva Camps el treu a ell i a Iroegbu, que torna a 8:21.
Hi ha hagut moments de joc dur, però hem respost quan havíem de ser més agressius. Tots hem preparat el partit a consciència
Gyorgy Goloman
Quan es pateix així, les victòries són més boniques. Hem demostrat que tenim caràcter tot i no fer un bon joc els 40 minuts
Sergi Martínez
Ha estat una bona victòria, però el més important és que els últims minuts hem anat tots junts. Ara toca millorar i fer millor les coses
Yves Pons
Els jugadors vivim per aquests minuts finals. Estic molt satisfet amb el resultat, ara toca anar creixent com a equip encara més
Corey Davies

Salva Camps: “Ha sortit cara. Jugar a casa ajuda”

“Hem patit molt en la primera meitat pel seu encert en tirs complicats i errors nostres. En la segona ens hem ajustat i els hem deixat en 31 punts, que ha suposat la diferència”, reivindicava Salva Camps, que reconeixia la mala posada en escena: “Sabíem que era un equip necessitat i ha començat amb més ganes, és difícil tenir paciència i ha tocat cara. Estem contents i orgullosos”, afirmava el tècnic del Girona, que posava en context per què l’equip havia estat capaç de capgirar els 11 punts de desavantatge: “Ajuda jugar a casa, hi ha dies millors i pitjors.” “M’agradaria jugar tot el partit al ritme que vull, però els altres equips també juguen. Ho hem de marcar des de la defensa i en la primera meitat no ho hem fet”, hi insistia.