ACB

“És increïble, les ganes que té cadascú”

El preparador físic del Bàsquet Girona, Arnau Sacot, destaca la bona feina de l’equip però diu que s’ha de tocar de peus a terra

Arnau Sacot (1993) és el preparador físic del Bàsquet Girona. Forma part del club des de la seva fundació, el 2014, i ha estat entrenador a la base i assistent del primer equip –compaginant aquesta funció amb la que encara manté– fins a l’ascens a l’ACB. En la LEB Or va arribar a dirigir l’equip per l’absència puntual per covid de Jordi Sargatal. “És on crec que puc treure més rendiment pels meus coneixements”, deia ahir en un acte promocional a l’espai Sanum del carrer Emili Grahit, sobre el seu rol en el cos tècnic d’un equip que, segons explica, en la pretemporada van “preparar molt bé, controlant les càrregues de manera organitzada per tenir una molt bona base física per mantenir amb els pics de pujada i baixada”. “Són dues filosofies diferents”, afirmava sobre l’estil que implantava Aíto respecte al de Salva Camps. El que sí que es manté és l’esmorzar dels jugadors al mateix pavelló, dins una planificació conjunta amb el nutricionista de Sanum que també inclou el dinar. “Ells poden escollir entre dues opcions i nosaltres no fiscalitzem sinó que mirem d’ensenyar-los què els va millor”, exposa el preparador.

“És increïble, les ganes que té cadascú individualment i a tots ens fa molta il·lusió però toquem de peus a terra i mirem que estiguin bé tota la temporada”, afirma Sacot sobre les expectatives que s’han generat entorn de l’equip pel seu bon inici, alineant-se amb el punt de vista de Salva Camps i en contrast amb el dels jugadors. Pel que fa a les lesions, recorda que les que hi ha hagut des que van començar són fortuïtes i que la capacitat de regenera-se és el que marca la diferència, com enfocar-ho des del primer dia amb el diagnòstic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)