Lliga femenina

Acte voluntari de fe

L’Spar Girona supera el Celta, que du 0-5 a casa, en un altre partit irregular perquè es deixa capgirar un 29-44 (54-53)

Celta 75 Spar Girona 84

CELTA ZORKA RECALVI:Samson (8), Musa (14), Aguilar (10), Garfella (6), Vidal (2) –cinc inicial–; Benton, Senosiain (11), Trahan Davis (14), Premasunac i Prats (10). 23/40 de 2, 7/18 triples (3 Senosiain, 2 Samson i Prats), 8/14 tirs lliures, 23 rebots (9 Musa), 22 assistències (8 Aguilar) i 79 de valoració (21 Musa).SPAR GIRONA:Mendy (7), Tolo (2), Ygueravide (6) Canella (7), Bertsch (15) –cinc inicial–; Peña (9), Magarity (22), López (8) i Labuckiene (8). 24/39 de 2, 8/17 triples (2 Mendy, Ygueravide i Bertsch i 1 Peña i Canella), 12/14 tirs lliures, 29 rebots (8 Magarity), 26 assistències (6 Peña) i 107 de valoració (28 Magarity).PARCIALS:16-22, 21-26 (37-48), 21-16 (58-64) i 17-20 (75-84).

El procés de construcció de l’Spar Girona amb Laura Antoja al capdavant de la banqueta és d’allò més peculiar, perquè si la pretemporada incloïa només dos amistosos –cap rival de la LF, el Lattas (lliga francesa i Eurocopa) i el Tordera (vinculat i ascendit a Lliga Femenina 2)– i la Lliga Catalana es resistia per segon curs seguit, l’absència de les dues WNBA i comptar amb només tres jugadores de l’equip de la temporada passada –les dues pivots i Parra, els 40 minuts asseguda ahir–, expliquen les dues aclaparadores desfetes de l’inici de lliga, a Saragossa i Salamanca, contra els dos equips amb una sola derrota i que s’enfronten la setmana que ve. L’Uni només ha perdut un partit contra un rival dels petits –com els tres equips d’Eurolliga– i, en dies com ahir a Vigo, es pot fer un acte de fe en aquest equip si, a més, Rebekah Gardner s’afina prou ràpid per a la copa i les posteriors eliminatòries d’Eurocopa. Però rebre un 10-0 d’un ascendit, que du 0-5 a casa, no és gens esperançador.

“Ja ens esperàvem que la lluita i l’empenta del Celta faria que el partit fos dur fins al final”, posava en context Antoja després de la vuitena victòria a la lliga, en un partit que van arribar a dominar de 15 (29-44, Peña en el segon contraatac seguit fruit de la 3-2 amb Bertsch a dalt) però en què es van veure al darrere (56-55) perquè Musa (6 punts) i Trahan Davis (8) anotaven com volien al tercer quart (4 faltes vermelles, la primera a 5:21 de Bertsch en atac).

“En partits com aquest, en què pateixes, has de buscar recursos que no t’esperaves i la gent s’ha d’unir per tirar-los endavant”, destacava l’entrenadora de l’Spar, que manava des d’un inici desencertat a banda i banda –0-2 Bertsch a 7:24, en la primera acció a camp obert– i que va tenir Magarity (6 punts al primer quart, 8-20) i els triples com a factors determinants: Ygueravide (2-7), Mendy (4-12) i Senosiain (13-22, 16-22 i 19-22). En el segon, l’alera pivot sueca va lligar 4 punts abans dels triples de Mendy (23-29) i Bertsch (23-33). El que va fer sobre la botzina de Peña al final del tercer després de creuar la pista va donar aire al conjunt gironí (58-64, 0-7) i, si el de Bertsch (2/2) a l’últim (63-69) va respondre el de Prats, el de Canella al límit de la possessió, a una cama i des de 8 metres (65-72), va enfonsar la moral del Celta, que va acabar rendit a la direcció de Peña. La base, sense repòs en l’últim quart, va assistir Labuckiene (6 punts seguits) i va tancar el marcador del visitant.

5
faltes
en atac xiulades, 3 a l’Uni. Peña (primer quart), Magarity (segon) i Bertsh (primera visitant al tercer)
2
temps morts
d’Antoja al tercer quart, a 7:44 (43-48) i a 2:48 (56-55)
16
de valoració
és el sostre de Peña a la LF amb l’Uni. La base du 3 negatius i un 0 i a Europa el té en 25

LES DADES

Tot i el marcador en contra i estar incòmodes, hem gestionat la pressió. Aquests partits ens fan més fortes
Laura Antoja
3
triples
entre el final del primer quart i l’inici del segon fa Senosiain (3/6), que en duia 12 a la lliga

18 punts de Laia Flores contra l’Avenida

El Gernika va posar fi a la ratxa de victòries de l’Avenida, que no perdia des de l’1 d’octubre, en la final de la supercopa a Gran Canària contra el València (78-73), en l’àmbit estatal, i des del 31 d’octubre en l’Eurolliga (69-48 amb el Landes), la competició en què dimecres va superar el Çukurova per 67-56. La base de l’Uni les dues últimes temporades tenia el seu sostre anotador aquest curs en 12 (en les derrotes a casa amb el Barça CBS i l’Araski) comptant l’Eurocopa (10) i va acreditar 4/8 triples. El València també va perdre el seu primer partit a Maloste.