Eurolliga

Grimau: “El Madrid és el millor rival que podríem tenir en aquesta situació”

L’entrenador del Barça, Roger Grimau, ha assegurat aquest dimarts que el Reial Madrid, és “el millor rival” al qual el conjunt blaugrana podria enfrontar-se per trencar la mala ratxa de joc i confiança que l’ha portat a perdre set dels últims deu partits entre totes les competicions.

“El Madrid és el millor rival que podríem tenir en aquesta situació. Han demostrat que són els millors actualment, però sovint quan tens aquests moments el que t’interessa és tenir un rival fort que et posi a prova i et motivi. Estem molt motivats, preparats i amb ganes de viure demà una d’aquelles nits màgiques al Palau (Blaugrana)”, ha afirmat.

Mal moment

Des de la sala de premsa del Palau Blaugrana, el tècnic ha admès que el Barça viu un mal moment: “És evident que la situació que estem passant és dolenta. La imatge que hem donat en alguns partits no es pot donar. Estem intentant fer aquest canvi, tocar la tecla que ens permeti ser molt més competitius, no abaixar braços en algunes ocasions, com ha passat”.

Qüestió de dinàmica

“No crec que sigui falta de voluntat, sinó perquè es donen aquestes dinàmiques en què a tu no et surt res, al rival li surt tot i te’n vas a baix. No es pot permetre i ho hem de revertir ja, però alhora tinc la màxima confiança en la feina que estem fent i en els jugadors per revertir aquesta situació”, ha afegit.

Navarro

Preguntat per les declaracions recents del mànager de la secció de bàsquet del FC Barcelona, Juan Carlos Navarro, que va afirmar que hi havia “hagut actituds dins i fora de la pista que no són dignes d’aquesta samarreta”, l’entrenador no ha volgut entrar en detalls. “Són coses d’equip, que es donen durant la temporada, són del vestidor i així es quedaran sempre. No és res extraordinari. Es magnifica tot per la situació en què estem, que no és la que voldríem”, ha declarat Grimau, que ha admès que no li han agradat “algunes situacions” dins del planter i per resoldre’l intenta “parlar sempre amb els jugadors i que tot quedi clar”.

Se sent “fort”

Així mateix, Grimau ha revelat que se sent “fort” tot i que no ho està “passant bé” perquè “no és fàcil estar en una feina en què no surtin bé les coses”, però ha destacat que “des del primer dia” sent que els seus “caps” estan amb ell.

“La feina s’està fent bé, però els resultats no estan sortint. És qüestió de fer un ’clic’. De vegades una cosa insignificant et fa canviar tota una dinàmica. Estem fent vídeo, pensant coses a modificar que no estan funcionant o com variar, una mica de tot”, ha comentat.

Preguntat per si sent els dubtes de l’entorn a la seva figura, Grimau ha respost: “Els mateixos que hi havia abans que em fitxessin. Els que hi estaven en contra, ja ho estaven. El soroll de fora m’interessa poc. Sóc català i culer, sap malament, però per a un professional el més important és sentir-se estimat per la gent que és a prop, amb qui treballes cada dia, i això ho tinc”.

Laprovittola: “És molt important”

El base argentí del Barça Nico Laprovittola, per la seva banda, ha assegurat que el conjunt blaugrana té “més a guanyar que el Reial Madrid”: “És un partit molt important. Tenim més a guanyar que el Reial Madrid al partit de demà i hem d’entrar amb una mentalitat molt forta. Sabem com està el Madrid aquest any i hem d’igualar aquesta fortalesa mental i intentar fer el nostre joc durant els 40 minuts”, ha afirmat el jugador argentí.

Laprovittola ha donat la raó al mànager de la secció, Juan Carlos Navarro, que aquest diumenge va afirmar que alguns jugadors havien tingut “actituds dins i fora de la pista que no són dignes d’aquesta samarreta”. “No s’estan fent les coses bé. Desembre no ha estat el millor mes per a nosaltres. Les declaracions de Juanqui (Navarro) són correctes. Toca aprendre i seguir. Hem d’intentar concentrar-nos només en el bàsquet, en el que passa dins de la pista”, ha valorat. El base del Barça ha parlat de l’estat anímic del vestidor: “No estem alegres, no hi ha cap somriure, perquè ens fa mal el moment que està passant l’equip. Aquest moment se’ns està allargant moltíssim. Depèn només de nosaltres tirar endavant”. “La clau és enfocar-nos en allò que ens farà canviar l’ànim, que és guanyar, jugar bé com a equip una altra vegada, i això es fa dins de la pista. L’equip té molt potencial, molt de joc per donar”, ha afegit.

Relació transparent amb Grimau

Ha explicat que la relació amb l’entrenador Roger Grimau “és transparent i simple”, i ha expressat la seva confiança en el tècnic: “Roger està experimentant un munt de coses però com a equip li estem donant suport. Som molts jugadors experimentats, sabem la situació que tenim de canvis com a equip. Cal surfejar una mica aquesta onada negativa i tirar endavant”. “Tots veiem els parcials que patim. Estem intentant millorar les coses amb rotacions, amb canvis, de manera que puguem fer millorar l’equip... Hem perdut el rumb i cal tornar-lo a trobar, a creure en el que fem, a la manera de jugar que podem imposar a la pista. Sobretot, tornar a creure en cadascun dels jugadors que tenim”, ha opinat.

L’argentí confia que el fet de jugar els propers cinc partits al Palau Blaugrana ajudi a revertir la situació: “Al desembre no vam poder entrenar i anàvem en picada, era difícil fer ajustaments. Aquesta parada ens ha servit per baixar una mica les revolucions del nostre cap i tornar a asseure’ns, a treballar i a entrenar”. “El d’ahir i el d’avui van ser entrenaments duríssims, molt físics, i ens van servir. L’equip està amb moltes ganes i molta voluntat. Aquests cinc partits al Palau ens han de donar molts ànims per revertir aquesta situació, encarar la segona part de l’any amb ambició i arribar al febrer en bona forma”, ha conclòs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)