Eurolliga

El Barça reacciona a temps en el darrer quart i venç el Baskonia (89-85)

El Barça ha afermat la reacció que va exhibir contra el Real Madrid i ha derrotat el Baskonia per 89-85 en l’Eurolliga en un duel en què en què ha pagat el desgast en el tercer quart i l’inici del darrer i perdia d’onze punts (62-73), però en què ha sabut reaccionar amb virulència impulsat per la intensitat defensiva i per l’encert en atac de Jan Vesely. El pivot txec, molt endollat, ha fet 23 punts, ha agafat 3 rebots i ha acabat amb 28 de valoració arrodonint la seva setmana màgica. Parker (17 punts) i el ressorgit Willy Hernangómez (16) també van ser fonamentals.

El Barça, que ha sortit molt intens en defensa, s’ha distanciat de 6 punts en un inici inspirat de Satoransky –8 punts en el primer quart amb 3/3 en tirs de camp amb dos triples–i Vesely, que en dos minuts ja havia carregat amb 3 faltes els visitants. Però el Baskonia ha replicat amb un 3-11 de parcial (14-16) liderat per Howard i Costello, que ha tancat el primer quart amb 8 punts i dos triples. El conjunt de Roger Grimau ha arribat al final del primer quart amb avantatge (24-23) en un partit amb molt de ritme i amb un alt grau d’encert per part de tots dos conjunts, amb 4/6 en triples per als blaugrana –4/10 el Baskonia.

Una cistella de dos de Willy i un triple de Kalinic han repetit el màxim marge blaugrana (29-23). Parra ha establert una nova màxima diferència (31-23) i dues accions seguides de Willy, que ja duia 9 punts i dominava la pintura, han impulsat una mica més el Barça (34-25). El Baskonia ha evitat mals majors amb triples de Sedekerskis i Moneke en una fase en què tenia problemes per anotar. El ressorgit Willy s’ha apuntat a la festa amb un triple des de la cantonada (39-33) i acumulava 14 punts. Vesely l’ha rellevat a la pintura i lluïa 10 punts que reflectien el domini interior blaugrana: 47-42 a la mitja part, amb una darrera cistella de Miller-Mcintyre –jugador de grans fonaments– entrant fins a la cuina davant la condescendència blaugrana. Grimau s’ha emprenyat perquè l’equip tenia faltes per fer.

L’equip de Dusko Ivanovic ha sortit com un coet en el tercer quart (4-9) i s’ha avançat amb una cistella de Miller-Mcintyre (51-53). Temps de Grimau. Howard, que ja duia 18 punts, feia i desfeia i al Barça, cada cop més ofuscat i amb símptomes d’esgotament, li costava déu i ajuda anotar (56-60). El quart s’ha acabat amb 62-68 i un parcial eloqüent de 15-26. Satoransky i Parra, a més, han comès la seva tercera falta en un acte en què el Barça també ha pecat d’excés de pèrdues.

La dinàmica negativa del Barça ha prosseguit engreixant la seva estadística de pilotes perdudes en el darrer parcial. Moneke ha furgat a la ferida (62-72 amb ). Temps de Grimau a 7:45 del final. Amb 62-73 (0-5), Parker ha clavat un triple revitalitzador (65-73) i Parra també ha anotat de 6,75 m en l’acció immediatament posterior (68-73). Amb un triple de Parker i una pilota robada per ell mateix i que Parra ha encistellat en una acció de 2+1, el Barça ha encès el Palau (75-76), completant un parcial de 13-4 des del temps mort de Grimau. Ivanovic ha aturat el partit de seguida a 5:33 del final. I Vesely, amb una esmaixada, ha empatat (78-78). El Barça ha trobat l’antídot al 0-4 del Baskonia: Vesely (82-82). El txec, pletòric, també ha posat per davant el seu equip (84-82). L’equip ha serrat les dents en defensa en les accions individuals suïcides de Howard i Miller-Mcintyre i Vesely, amb dos tirs lliures –23 punts i 11 punts en el quart–, ha situat el 86-82 a 22 segons del final. Howard ha anotat un triple a 11 segons del final (86-85) i Parra, que havia sortit esperitat al contraatac, ha definit els dos tirs lliures (88-85). Vesely ha tancat el resultat amb un altre tir lliure anotat.