Lliga femenina

El Barça CBS es desinfla en l’intent de remuntar (73-66)

Un mal segon quart (30-11) condemna les blaugrana, que pateixen la novena derrota en deu partits i perden davant un rival directe en la lluita per evitar el descens

El Barça CBS perd davant el Celta Baloncesto i pateix la novena derrota en les darreres deu jornades. El conjunt santfeliuenc ha arrencat amb força, però un molt mal segon quart (30-11) l’ha condemnat. Tot i l’intent de remuntada, les locals s’han acabat imposant.

Estebas i Rakovic s’han posat l’equip a l’esquena a l’inici i han guiat a les blaugrana, que han establert un avantatge de vuit punts (11-19). Un triple d’Anna Cruz ha servit per segellar el primer quart de manera solvent (16-22).

Les locals, amb Musa especialment inspirada, han capgirat del tot la dinàmica amb un parcial de 9-0 per començar el segon període que ha fet mal a l’equip dirigit per Isaac Fernández, incapaç d’aturar la inèrcia de les gallegues, que s’han posat 12 punts per davant (40-28) i han arribat dominant al descans gràcies al seu potencial anotador (46-33).

El Barça ha sortit millor a la segona meitat, i el bon inici, sumat a un parcial de 0-8 completat amb un triple d’Erjavec, ha permès a les catalanes reduir distàncies en el marcador (55-49). No obstant això, un nou parcial del Celta (4-0) ha fet que la reacció hagi quedat a mitges, i les visitants han arribat al final del tercer quart en una situació delicada (59-49).

Al tram final, les opcions de remuntada de les santfeliuenques, lleugerament dominadores del rebot, s’han disparat quan s’han posat a dos punts de les de Vigo (61-59), que veien, tot i estar més encertades des del triple, com se’ls hi escurçava el marge d’error. El conjunt culer ho ha tingut ben a prop, però finalment s’ha desinflat i no ha pogut obtenir la victòria (73-66).

Amb aquesta nova desfeta, al Barça se li escapa l’average davant el Celta, que ja es va imposar en la primera volta (59-70) i que li iguala el balanç a la classificació (5-12). Només dos triomfs separen les blaugrana del descens, si bé és cert que l’equip que marca la zona vermella, el Gran Canària, compta amb un partit menys que, en cas de guanyar-lo, podria posar encara més pressió a les catalanes.