Eurolliga

El Barça també perd contra el Panathinaikòs (89-81) i cedeix la segona plaça

L’equip blaugrana acaba la jornada en quarta posició

El Barça ha encaixat contra el Panathinaikòs la segona derrota consecutiva (89-81), ha perdut la segona plaça i acaba la jornada en quarta posició de l’Eurolliga. El triple empat en el segon lloc (20-11) deixa els blaugrana per darrera del Panathinaikòs, que ara és segon, i del Monaco, que avui tampoc ha fallat contra el València (79-78). A tres jornades del final, els de Roger Grimau es mantenen entre els quatre primers, que dona dret a jugar els quarts de final amb el factor pista a favor, gràcies a la victòria del Milà sobre el Fenerbahce (77-76). La primera part ha estat blaugrana (34-46), però el conjunt grec, amb un excels Kostas Sloukas (18 punts i 25 de valoració), ha reaccionat per acabar remuntant i emportar-se la victòria que consuma la setmana negra dels de Roger Grimau. De l’equip català, el millor ha estat Thomas Satoransky, autor de 12 punts i amb 20 de valoració.

El Barça ha tingut una gran posada en escena. Sòlid en defensa, amb recuperació de pilotes i efectivitat en les transicions, ha frenat l’embranzida local per obrir un forat de 8 punts (11-19). Ergin Ataman ha hagut de demanar dos temps morts i gràcies a l’encert de Kendrick Nunn (9 punts) ha pogut escurçar diferències abans de tancar el primer quart (20-23). A l’inici del segon quart, el Panathinaikòs ha allargat la dinàmica i ha capgirat momentàniament el resultat (24-23). Ha estat un miratge perquè l’equip blaugrana ha posat la directa i en un tres i no res li ha clavat un parcial de 0-17 al seu rival (24-40). El domini de Willy Hernángómez a la pintura, el talent de Ricky Rubio, i els triples de Nico Laprovittola i Àlex Abrines han impulsat els blaugrana davant un conjunt grec impotent davant la defensa dels de Roger Grimau. Una tècnica a Ataman ha encès els ànims a l’OAKA d’Atenes, però el Barça ha pogut arribar al descans dominant per 34-46.

El Panathinaikòs ha sortit revitalitzat dels vestidors. Kostas Sloukas ha revolucionat el joc del seu equip i ha liderat la remuntada local, que amb un parcial de 22-9 ha capgirat el resultat (56-55). Els tirs lliures de Willy i un triple d’Abrines han donat aire al Barça, que si més no ha pogut arribar al darrer quart amb un mínim avantatge (60-61). De totes maneres, l’equip d’Ataman ja anava embalat i amb tres triples gairebé consecutius feia esclatar l’eufòria dels seus aficionats (73-68). El conjunt local anava guanyant terreny al Barça, que més enllà de la derrota ha vist com l’equip grec li guanyava el basket-average (89-76). Al final, tres tirs lliures de Laprovittola signaven el 89-81, que igualava els 8 punts de diferència de l’anada (80-72).