ACB

San Emeterio confirma Katsikaris en el seu debut

Bàsquet. ACB. El nou director esportiu del Bàsquet Girona, presentat ahir, reafirma l’aposta pel tècnic hel·lè i no es fixa objectius concrets més enllà d’exigir “treball i esforç a l’equip”

La posada de llarg de Fernando San Emeterio com a nou director esportiu del Girona va servir per confirmar la “il·lusió” amb què el de Santander afronta la seva nova etapa després de nou anys al València i el lligam que manté amb la ciutat després de dos anys (2006-2008) “meravellosos, d’aquells que et marquen i et queden al cor”, a l’Akasvayu quan era molt jove. Per això, va admetre que de seguida es va sentir seduït per la proposta del president Marc Gasol, amb qui va coincidir, i va explicar que si hi havia alguna proposta que pogués provocar la seva sortida del València Basket després de nou anys, sis com a jugador i tres com a entrenador assistent, “era una cosa així”. “Vull contribuir al creixement d’un club que cada any ha fet un pas més”, hi va afegir. “He seguit el Girona sempre, pràcticament des de les converses que Marc Gasol feia en la seva fundació en el llit del costat quan compartíem habitació”, va revelar.

San Emeterio, en el seu primer gran anunci tècnic, va confirmar la seva aposta per la continuïtat del tècnic grec Fotis Katiskaris, amb el qual “s’ha generat química amb l’equip, amb el club i amb els seguidors, i va ajudar molts jugadors a millorar”. També continuaran els seus ajudants Àlex Formento i Miquel Fuentes. L’entrenador hel·lè, en el qual té “la màxima confiança”, serà presentat avui. Respecte de les particularitats del seu càrrec, el nou director esportiu veu amb molt bons ulls el triumvirat que formarà amb l’scouting Erick Moleiro i el general manager Xus Escosa. Alhora, després d’haver fet diversos papers de l’auca, considera que la figura de director esportiu encaixa perfectament amb la seva personalitat. Quant a la idiosincràsia del club, s’ha mostrat sorprès per la bona dinàmica. “Hi ha agilitat per resoldre les coses. Una cultura similar a la d’una start-up. Ahir vaig ser aquí i tothom treballava i s’ajudava.” No va parlar d’objectius concrets –“acabo d’aterrar”– però va deixar ben clar que serà “inflexible amb l’esforç i el treball” i que vol “un equip valent que treballi i millor”. De la mateixa manera, va assenyala r que no hi ha res de nou sobre la possibilitat que el Girona jugui a Europa. Quant als jugadors, ara se li gira feina. De moment, té clar que voldria que tant Sergi Martínez com Juani Marcos, cedits pel Barça, continuessin vinculats, encara que la decisió no depèn del Girona.

A l’agenda o en plenes negociacions, el Girona té noms com l’aler gironí Oriol Paulí (Barça), l’escorta nord-americà de l’Hamburg Towers Aljami Durham i el pivot argentí del Breogán Juan Fernández. A més de reblar la renovació de Quino Colom i anunciar la continuïtat de Jaume Sorolla.

ELS CEDITS

L’extècnic del València té clar que vol que Sergi Martínez i Juani Marcos segueixin
Katsikaris té la meva màxima confiança. Ha generat química amb l’equip, el club i els seguidors i ha ajudat jugadors a millorar
Seré inflexible amb l’esforç i el treball i vull que el Bàsquet Girona sigui un equip valent
Fernando San Emeterio
DIRECTOR ESPORTIU
Els meus dos anys a Girona quan encara era molt jove van ser meravellosos, d’aquells que et marquen i et queden al cor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)