ACB

De ser bomber a arquitecte

Bàsquet. ACB. Katsikaris subratlla el seu objectiu: “Volem que el Bàsquet Girona sigui un equip amb identitat” i destaca l’aposta valenta que es va fer amb els joves Juani Marcos i Sergi Martínez

Fotis Katsikaris va fer una radiografia del que es va trobar quan va arribar i del que volen fer amb el Marc Gasol a partir d’ara. En la roda de premsa posterior a la seva renovació a la banqueta del Bàsquet Girona, el tècnic grec va explicar què vol del seu nou equip: “En Marc em va dir, quan vaig arribar a mig curs, que era un bomber i que a l’estiu seríem arquitectes per construir un equip. Hi ha un club amb un alt nivell de gestió. Volem ser un equip amb identitat, crec que els representants haurien de valorar les apostes que es fan aquí com s’han fet aquest any amb el Juani Marcos o el Sergi Martínez, que a mi, des de fora, em va sorprendre i té molt valor.”

Katsikaris també va explicar els reptes que es fixa: “Estic amb energia pel projecte, mai he vist la possibilitat de no continuar perquè he estat sempre molt implicat i motivat per fer un pas endavant. Els objectius de la temporada els tinc clars, i són millorar en bàsquet i en la mentalitat que puguis tocar dels jugadors, i crear un esperit competitiu. No és seriós ni posaré pressió dient fins on hem d’arribar; cada entrenament ha de ser una competició, que s’hi vegi una cultura de millora i d’exigència. Si aconseguim això, els resultats arribaran.” Un dels temes que poden ser molt importants és si el Bàsquet Girona pot aconseguir un bitllet per jugar en una competició europea: “Segur que són dues històries diferents tenir un partit a la setmana o tenir-ne dos; la majoria d’equips que he entrenat hem jugat a Europa. Jo prefereixo jugar dos partits per setmana, tot i que soc entrenador i vull entrenar, però jugant creixem.” El tècnic gironí va tenir bones paraules per als seus ajudants: “Estic content dels meus ajudants, són diferents, hem creat bona química, i no aprenen ells de mi sinó jo d’ells.”

Sergi Martínez, sense selecció, i Busquets no ve

Una de les sorpreses de la convocatòria de la preselecció de Scariolo per preparar el preolímpic és que entre els 22 escollits no hi ha Sergi Martínez, que ha estat segurament un dels joves que més han crescut de l’ACB, fent 6,5 punts, 6,6 rebots i 9,9 de valoració en el Bàsquet Girona. D’altra banda, la Penya no deixa sortir Pep Busquets, per qui el Bàsquet Girona va preguntar per intentar incorporar-lo perquè Marc Gasol en té un gran concepte de quan va estar en el club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)