ACB

Europa haurà d’esperar

Bàsquet. La FIBA publica la llista d’equips de l’Europe Cup sense el Girona, que perd l’última bala d’estrenar-se en competició continental

No se n’havien amagat ni el president ni l’entrenador. “El club està treballant en aquesta línia. Serà difícil perquè qualsevol invitació no és fàcil d’aconseguir, però creiem que com a mínim ho hem d’intentar”, explicava Marc Gasol a mitjan maig, un cop tancada la segona temporada del Bàsquet Girona a l’elit en la catorzena posició, sense accés directe a competició continental. “Seria molt positiu jugar a Europa. Són dues històries diferents tenir un partit a la setmana o tenir-ne dos, la majoria d’equips que he entrenat hem jugat a Europa, jo prefereixo jugar dos partits per setmana tot i que són entrenador i vull entrenar, però jugant creixem”, argumentava Fotis Kotsikaris un cop renovat el lligam a Fontajau. El club, que va presentar la campanya d’abonaments encara amb la incògnita, estava pendent de la decisió de la FIBA. La voluntat del club hi era, però no n’hi ha hagut prou. Descartada la Champions, tampoc han tingut lloc a la FIBA Europe Cup, “l’opció més realista” que veien.

La FIBA va fer pública tot just ahir al matí la llista d’equips participants en l’Europe Cup, i el conjunt gironí se n’ha quedat fora. De l’ACB, hi entra amb lloc fix el Saragossa, i a partir de la fase prèvia, el Bilbao. Tant els aragonesos (dotzens) com els bascos (tretzens) van tancar la lliga amb el mateix balanç de victòries (13) que el Girona (catorzè), però per damunt en la classificació.

El Bàsquet Girona veia de bon ull la participació europea com la manera de fer un pas més en el creixement de l’entitat, que començarà la seva tercera experiència consecutiva a l’ACB. No tant per l’atractiu d’una competició com l’Europe Cup –la segona que organitza la FIBA, al marge de l’Eurolliga i l’Eurocopa, gestionades per l’Eurolliga–, sinó per oferir més partits a l’afició i també als jugadors, que veuen reduït el calendari a les 34 jornades de la lliga regular ACB, si no és que es classifiquen per a la copa o, en la recta final, per al play-off per al títol. Abans, però, hi haurà la Lliga Catalana, que amb l’ascens del Força Lleida a l’ACB canvia el format i s’allarga. Entre l’11 i el 15 de setembre a Tarragona, el Bàsquet Girona té assegurats partits contra el MoraBanc Andorra (dia 11) i el Barça (dia 3), amb els quals forma el grup A. El líder del grup s’enfrontarà en la final (dia 15) al millor d’entre el Baxi Manresa, el Joventut i el Força Lleida.

DESIG FRUSTRAT

El president i el tècnic havien expressat la voluntat de debutar a Europa

A L’EUROPE CUP

De l’ACB, el Saragossa hi té lloc i el Bilbao se l’ha de guanyar en fase prèvia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)