ACB

El retorn de Middleton

Bàsquet. ACB. L’exjugador, ídol de l’afició a l’ACB, LEB Or i LEB Bronze amb l’Akasvayu Girona i el Sant Josep i que té retirat el dorsal 7 a Fontajau, és el nou ajudant de Katsikaris al Girona

El gran Darryl Middleton (Nova York, 1966) , que va jugar i delectar l’afició a Girona en diverses etapes durant deu temporades a l’ACB, LEB Or i LEB Bronze amb l’Akasvayu Girona i el Sant Josep, torna per exercir d’ajudant del tècnic grec Fotis Katsikaris. El seu dorsal 7 penja a Fontajau des d’un emotiu homenatge que li van fer el 2013 coincidint amb la Lliga Catalana ACB i ara, d’alguna manera, tancarà el cercle. Pel que fa als clubs catalans, també va jugar al Barça (1994-1996) i a la Penya (1998-1999). Format al basquet universitari nord-americà, en la seva prolífica carrera també va disputar les lligues turca, italiana, grega i russa. Es va retirar el 2014 amb 47 anys.

Middleton ha desenvolupat la seva carrera com a entrenador ajudant des del 2014 fins al 2022 al CSKA de Moscou, com a ajudant de Dimitris Itoudis. “Soc molt feliç de tornar a Fontajau després de tants anys fora, després d’haver estat al CSKA Moscou durant set anys i a la Xina durant un any. És molt bo tornar a casa, poder veure els aficionats i venir aquí com a entrenador ajudant per ajudar l’equip tant com pugui. Crec que el meu objectiu principal és ajudar aquests nois a guanyar tants partits com sigui possible. Tenim un equip jove, però crec que podem aconseguir moltes coses junts i faré el millor per ajudar els nois a millorar.”

Se suma al lideratge de Jesús Escosa i Fernando San Emeterio. Escosa, un dels cofundadors del club, encapçala l’àrea. San Emeterio s’hi afegeix amb llarg bagatge en el bàsquet professional. Al seu costat, Erick Moleiro fa les tasques de scouting.

A la banqueta, el club ha assegurat la continuïtat de Fotis Katsikaris, que representa la voluntat de sumar qualitat i experiència. Continuen com a entrenadors assistents Àlex Formento, un dels fundadors del club, que va tornar l’any passat i Miquel Fuentes, que aporten coneixement i professionalitat amb l’afegit que formen part del club des del primer dia.

El Bàsquet Girona té la plantilla embastada. Han renovat Maxi Fjellerup i Jaume Sorolla, d’una banda, i han estat fitxats Juani Marcos i Sergi Martínez, un cop acabada la seva cessió del Barça, de l’altra. Ike Iroegbu, Mindaugas Susinskas i Yves Pons van signar compromisos de més d’un any en què hi havia clàusules de sortida que el californià amb passaport de Nigèria i el lituà no han executat. Els fitxatges arribats de fora són el base Guillem Ferrando (València), els escortes Aljami Durham (Hamburg) i Nike Sibande (Merkezefendi) i el pivot Juan Fernández (Río Breogán).

EL PROTAGONISTA

Soc molt feliç de tornar a Fontajau després de tants anys. He estat al CSKA Moscou durant set anys i a la Xina durant un any
Tenim un equip jove, però crec que podem aconseguir moltes coses junts i faré el millor per ajudar els nois a millorar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)