Més bàsquet

Espanya supera a Canadà i posa rumb cap a París (68-48)

La selecció espanyola ha fet els deures i ha tancat la gira de preparació amb una victòria contra Canadà a Segòvia (68-48). L’equip, amb l’absència de María Conde per un problema a la mà i amb Alba Torrens sense disputar minuts, s’ha imposat a les nord-americanes gràcies al lideratge de la catalana Queralt Casas (20 punts) i la nacionalitzada Megan Gustafson (17 punts). Amb els deures fets, Espanya debutarà el diumenge (13.30 hores) en els Jocs Olímpics davant Xina, seguirà dimecres contra Puerto Rico i tancarà la fase de grups el 3 d’agost amb Sèrbia. La fase de grups es jugarà a Lille.

El partit arrancava amb el lideratge de Queralt Casas en anotació, amb sis punts pràcticament consecutius de la catalana que han trencat els malucs de les seves defensores i han permès a Espanya avançar-se en el marcador (14-10).

Els triples de Kia Nurse i Carleton han sostingut a les canadenques en el partit (14-13), però l’aparició de Gustafson a sota el cèrcol s’ha fet notar. La pivot ha fet el que ha volgut en el segon quart i la seva única taca en l’expedient ha sigut el desencert en el tir lliure (1/5). Davant el fenomen Gustafson, Víctor Lapeña frenava la sagnia amb un temps mort, però de res servia. Un tir en suspensió de Queralt Casas col·locava la màxima diferència en arribar el descans (33-22).

Un parcial de 6 a 2 tornant de la pausa estirava la diferència fins als +15 (39-24). Canadà, sense la seva capitana Natalie Achonwa en pista, tenia dificultats per trobar fluïdesa en atac. Les americanes no aconseguien encadenar més d’una acció en positiu i Espanya, malgrat caure en una letargia, mantenia les distàncies per salvaguardar el seu coixí de punts i deixar el partit pràcticament liquidat.

El joc del combinat espanyol millorava en l’últim parcial, estirant la diferència fins als +18 (64-46) després d’un triple de Leo Rodríguez. Amb un parcial final de 20 a 10, la banqueta espanyola tancava la preparació amb comoditat i posava el punt de mira en els Jocs Olímpics. Canadà, per la contra, haurà de millorar amb escreix, perquè s’estrenarà davant l’amfitriona (dilluns, 17.15 hores), una de les candidates a obtenir medalla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)