NBA

Esports

Ha mort Frank Selvy, estrella de bàsquet nord-americana dels anys 50

Va jugar durant 9 temporades a l’NBA després de ser escollit l’any 1954 en la primera posició del Draft

L’estrella del bàsquet nord-americà Franklin Delano Selvy, més conegut com a Franl Selvy, ha mort a l’edat de 91 anys. Nascut a Corbin (Kentucky), va jugar durant quatre temporades amb els Paladins de la Universitat de Furman, fent una mitjana de 32,5 punts en 78 partits i convertint-se en el màxim anotador de l’última temporada. De fet, una de les seves majors fites va passar just a l’últim partit abans de fer el salt a l’NBA. Aquell 13 de febrer de 1954 davant els Newberry College, el club li va voler fer un homenatge. Van anomenar el partit La Nit de Frank Selvy i per primera vegada es va televisar en directe un partit a Carolina del Sud. L’entrenador va ordenar als seus jugadors a jugar per ell amb l’objectiu que aquest aconseguís el major nombre de punts possibles. Selvy va anotar 41 tirs de camp i 18 de tirs lliures, transformant l’últim sobre la botzina des de mig del camp, que li va suposar assolir la màgica i única xifra de 100 punts en un sol partit de la primera divisió de la Lliga Universitària (NCAA).

Al Draft de l’any 1954 va ser escollit en primera posició pels Baltimore Bullets, que el van traspassar als Milwaukee Hawks. Va fer una gran primera temporada a la màxima categoria, fent una mitjana de 19 punts, 5,5 rebots i 3,5 assistències per partit, però el següent any va haver de deixar l’esport per incorporar-se a l’exèrcit dels Estats Units. En tornar, va jugar als Minneapolis Lakers, New York Knicks i Syracuse Nationals, per acabar tornant als Lakers la temporada 1959-60, on va jugar les seves últimes cinc temporades abans de retirar-se el 1964 amb 31 anys. També va ser convocat en dues ocasions per l’All-Star Games (1955 i 1962). La seva posició al parquet va ser sempre d’aler i escorta. Mesurava 191 cm i pesava 81 kg.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)