Lliga femenina

L’Spar Girona s’estrena amb derrota contra el Latas (59-67)

L’Spar Girona perd el primer partit de la pretemporada, a Calonge contra el Latas (59-67) amb un 0-9 encaixat a l’últim quart que permetia les visitants, amb un millor to físic tot i la rotació molt curta (8 i una lesionada al primer quart) recuperar el màxim avantatge.

Fankam donava el primer avantatge al conjunt visitant (9-10) després de 5 punts seguits de Hristova (9-4 triple sobre bot). Íñiguez demanava minut a 1:52 amb 11-17 (2-13) i havent mogut tot el cinc inicial. Guerrero, autora del 2-0, anotava el 13-17 en la continuació i el 15-17 al contraatac i, amb les interiors del Latas imposant el seu físic, Rabot tancava de fora cap a dins el primer quart (26).

Íñiguez tornava a demanar minut amb la màxima en contra (23-31 a 4:13). Lundquist havia enllaçat dues cistelles (21-26 després de recuperació) i López de costat a costat havia fet l’altra cistella i quan Touré ja tenia tres faltes. Guerrero a 2:46 (24-32, 1/2) era la primera local a anar a 4,6 m (8/9 visitant) i el partit arribava a la mitja part amb els 8 de desavantatge (26-34, 7 punts de Hristova i de Guerrero).

Jakubcoba creuant mitja pista després de recuperació i Touré cap a dins amb bloqueig de l’eslovaca forçaven el temps mort visitant (30-34 a 7:56). Ribas a la línia de fons davant Elodie Naigre –en fa dos com ella– i Ainhoa de 6,75 m després de temps mort empataven a 40 a 3 minuts per acabar el tercer quart, temps suficient per a la jugada del partit –assistència per darrera l’esquena de Canella a Guerrero (42-42)–, recuperar el màxim avantatge local (46-42, Cargol) i veure el primer triple visitant sobre la botzina, de Bailey (46-45).

La quarta de Touré a 4:46 s’acabava amb Angloma recuperant el màxim (46-54, 1/2, 0-9) i l’alera francesa de l’Spar obria el marcador local a l’últim quart a 4:36 (48-54) i a 3:13 (50-54 trencant la cintura a Milapie). Guerrero i Hristova es sumaven a l’intercanvi (54-58) però Angloma amb addicional a la cinquena de Touré a 1:05 (54-63, 5è punt seguit) recuperava la diferència. El triple de Lundquist després de minut d’Íñiguez i contra zona (57-63) allargava el partit, però la pèrdua després de minut a 45 segons acabava amb punts de Rabot i Guerrero (59-68, triple de la visitant.)