Lliga catalana

Laprovittola ho desencalla tot

Lliga Catalana. L’argentí anota 11 punts amb 3/3 triples en dos minuts per sentenciar; Punter també brilla

Barça 90 MoraBanc Andorra 77

BARÇA:Satoransky, Punter (16), Anderson (2), Parker (15), Willy Hernangómez (10) –cinc inicial–, Sarr, Brizuela (8), Metu (14), Juan Núñez (4), Laprovittola (16), Abrines (1) i Parra (4). 23/41 de 2. 9/24 triples (4 Laprovittola, 2 Parker, 2 Brizuela i 1 Punter). 17/22 lliures. 42 rebots (9 Metu). 19 assistències (5 Núñez) i 90 de valoració (16 Punter i 16 Laprovittola.MORABANC ANDORRA:Evans (15), Harding (11), Ortega (6), Doumbouya (15), Lammers (2) –cinc inicial–, Llovet (2), Okoye, Bassas (6), Dos Anjos (2), Kuric (5) i Chougkaz (13). 20/40 de 2. 8/28 triples (3 Evans, 2 Harding, 1 Ortega, 1 Kuric i 1 Doumbouya). 13/22 lliures. 39 rebots (7 Doumbouya). 14 assistències (4 Evans) i 77 de valoració (15 Doumbouya i 15 Evans).PARCIALS:17-16, 26-15 (43-31); 24-23 (67-54) i 23-23 (90-77).

El Barça, que va donar descans a Vesely i a Youssoupha Fall, va fer un pas de gegant per aconseguir ser el segon finalista de la Lliga Catalana i jugar contra el Baxi Manresa igual que la temporada passada. El talent individual de Laprovittola, que va desencallar el partit amb una exhibició en dos minuts en el tercer quart anotant tres triples sense error i 11 punts, va acabar de decantar la diferència. Els blaugrana van superar el MoraBanc Andorra en un partit en què van patir només el primer quart. Els andorrans han de ser dilluns vinent a la tarda a Antalya (Turquia), on han de disputar la fase prèvia de la FIBA Champions League, i no els és un problema no disputar la final de la Lliga Catalana per centrar-se en Europa.

El matx va tenir un primer temps d’intercanvi de cops amb un Andorra que va sortir llançat (2-8) però els blaugrana, amb un Punter exercint de líder amb 6 punts seguits, va situar-se al davant del primer quart. Els últims dos minuts de la primera part van servir per obrir forat amb un triple en el darrer segon de Brizuela (43-31).

En el tercer quart els andorrans es van acostar després d’un parcial de 0-10 quan semblava que estava el partit decidit (del 47-31 al 47-41). Però quan més el necessitava el Barça va aparèixer Laprovittola per fer un recital i anotar 11 punts amb 3/3 triples en només dos minuts i va tornar a disparar la diferència (67-51). Els de Natxo Lezkano no es van rendir i van posar emoció després d’un 3+1 d’Evans a 6 minuts pel final (72-65). Amb 76-71, però, va aparèixer el talent individual de Punter i Parker per anotar dos triples i una esmaixada de Metu per fer un parcial de 8-0 ja definitiu (84-71).

X.B.

Si el Barça guanya avui (21 h, Esport3) el Girona, contra qui va perdre en la gira per la Xina, serà finalista. Si perd, caldrà veure els números perquè els blaugrana, els andorrans i els gironins tindrien 1-1. El MoraBanc Andorra té un basket-average de +10; els gironins, un -23, i el Barça, un +13. Els de Peñarroya poden ser finalistes tot i perdre de 3 punts.