Lliga catalana

L’Spar Girona recorre a l’ofici per superar la Penya (83-77)

L’Spar Girona s’enfrontarà al Cadí en la final de la Lliga Catalana Femenina aquest diumenge, després de superar la Penya en un partit molt treballat i decidit en els últims minuts gràcies a la major experiència del conjunt gironí, liderat per Ygueravide i Hristova, autora de 20 punts (9 a l’últim quart).

El Joventut començava més entonat i des de l’equilibri del joc interior (2-2 Coulibaly assistida per Ramette) i exterior –2 triples de Santibáñez (2-5 i 4-8) i 1 de Cotano (6-11), que enllaçaria 5 punts seguits– agafava la iniciativa: 14-17, dues cistelles seguides de Cruz). Touré (9-11) i López (14-13) des de 6,75 m i les accions de Lundquist i Hristova mantenien a remolc l’Uni, que empatava a 17 a l’inici del segon quart mitjançant el triple de Jakubcova. El sisè punt seguit de Cruz i el triple de Dembelé forçaven el minut d’Íñiguez (17-22 a 8:10)

Dembelé amb 8 punts (27-33 d’ofensiu davant canella) i Coulibaly amb 4 lideraven el Joventut al segon quart i l’Uni, quan pitjor ho passava perquè Hristova s’havia carregat amb la tercera a 6:34 després del primer triple d’Ygueravide (22-23), aconseguia lligar un 10-0 obert amb triple de Lundquist i tancat per la base valenciana també de 6,75 m a tauler i a un segon per acabar la primera meitat (37-33).

L’Uni s’encallava en atac al tercer quart i només Touré (45-41) anotava a més de Canella (6 punts) mentre les verd-i-negres tenien en Geldof una garantia amb 9 punts (45-44, triple). Dembelé de 6,75 m tornava a donar la iniciativa a la Penya (45-47 triple) i Hristova amb 5 punts seguits aconseguia empatar a 52 (triple).

El segon triple de Jakubcova servia per empatar a 59 després de les accions de Santibáñez i, el segon de Hristova a 4:10 (68-64), suposava el 7è punt seguit de la búlgara, el 9è a l’últim quart. Lundquist de tir lliure recuperava el màxim avantatge gironí des del 39-33 de Canella, 70-64. Vizcaíno apostava per Geldof, Coulibaly i Dembelé juntes a 3:34 per acabar i Touré clavava el triple contra la 2-3 (73-66) i Guerrero, la única interior de l’Spar, s’estrenava a 1:59 amb un atac a la defensa zonal de llibre: 75-66. Ygueravide contra individual després de forçar una pèrdua establia la barrera psicològica (78-68), Piera responia amb 2+1 i Santibáñez a 41 segons ajustava el marcador (79-73). La base valenciana li forçava l’antiesportiva a Dembelé a 35,3 (81-73, 2/2) però Canella fallava el triple i li feia falta a Venemma a 13,8: 81-77, 3+1 i Lundquist no fallava els últims tirs lliures 83-77.