Eurocopa

La Penya enfonsa el Hapoel, un dels favorits al títol (78-75)

Els verd-i-negres han sabut jugar un final ajustat amb calma i experiència

La Penya ha superat un dels favorits al títol com és el Hapoel Tel Aviv amb un partit intens i que ha sabut jugar amb experiència i talent als últims minuts en un final igualat (78-75). Tomic, impressionant (32 de valoració).

Els verd-i-negres han arrencat intensos amb Gates com a referent sorprenent un Hapoel Tel Aviv liderats per el 700 partits NBA Beverley (16-5). Però l’entrada de l’exPartizan i exNBA Caboclo ha revolucionat el Hapoel que ha pujat línies defensives i ha tret de la pista a la Penya amb un parcial incontestable de 0-16 (16-21). Els de Dani Miret han patit els pitjors minuts anant a remolc (20-30). Però el Joventut ha entès que si no augmentava la intensitat no podria competir-li als israelians. Amb Ribas i Tomic combinant en atac els verd-i-negres han fet un 12-2 per empatar (32-32). Al descans 37-37 amb Beverly amb un 2/9 en tirs de camp i la bèstia negra sent Caboclo (12 punts, 3 rebots i 17 de valoració). Al tercer quart hi ha hagut màxima igualtat entre els dos equips amb diferències mínimes (57-55) amb bones defenses dels dos equips. Amb 63-62 i amb la Penya encallada en atac Gates ha anotat un triple clau (66-62), després ell mateix ha fet un tap increïble a Cabocolo i Beverly ha fet una antiesportiva a Vives (67-62). Després la Penya ha sabut jugar amb l’experiència sobre Pustovyi amb un 2+1 ha estat molt important (73-67). Beverly ha respòs amb un triple (73-70). Hanga s’ha inventat una assistència d’esquena màgica per Tomic que ha anotat (75-70). Beverly ha tornat a respondre (75-73) però Hanga ha tornat a assumir galons (77-73) a l’últim minut. Al tram final la bona defensa ha frenat la reacció israeliana.