ACB

El Barça reacciona a temps a Tenerife

ACB. L’equip blaugrana eleva el llistó defensiu i la circulació en atac després d’un primer temps de domini local (43-39)

El Barça va superar el La Laguna Tenerife a domicili (91-95) per sumar la tercera victòria en tres jornades de la lliga ACB. Després d’una primera meitat de domini local (43-39), l’equip blaugrana va elevar el llistó defensiu i, amb una millor circulació i selecció en atac, va capgirar el resultat. Nico Laprovittola, amb 22 punts, 22 de valoració i 6 assistències, va ser el jugador més determinant, tot i que en la segona meitat va trobar molts més socis per a la causa.

Laprovittola, amb 10 punts en 6 minuts, va neutralitzar la bona posada en escena dels locals: del 9-4 a l’11-17. Amb la segona unitat i amb Huertas com a director d’orquestra, el Tenerife va fer un pas endavant i va tancar el primer quart amb un parcial de 9-0 (20-17). El col·lapse es va allargar a l’inici del segon quart (25-17 i 14-0). Tot i que Willy Hernangómez i Darío Brizuela van desembussar l’atac blaugrana, el Barça oferia dubtes, el penalitzaven les pèrdues i trobava a faltar més referents més enllà de Laprovittola. Al descans el domini era per als de Txus Vidorreta (43-39).

Després d’una bona arrencada del Tenerife (50-41), la connexió txeca Satoransky-Vesely va liderar la reacció del Barça. L’equip blaugrana va millorar el balanç defensiu, i amb un triple d’Abrines va capgirar el resultat (59-61) després de molts minuts a remolc del seu rival. L’encert blaugrana en els triples (14/27) eixamplava la renda fins al 82-93, però, com fa una setmana a Lleida, al Barça li va costar rematar la feina i va acabar patint més del compte.

Estic content amb la segona part; hem elevat el to defensiu i hem mogut molt bé la pilota