Eurocopa

L’Spar Girona sobreviu a Pécs (71-74)

L’Uni, que havia fallat 10 tirs lliures a la primera meitat (11/21) acaba amb 20/33

L’Spar Girona suma la tercera victòria en tres partits a l’Eurocopa i du 6 triomfs seguits entre la competició europea i la Lliga Femenina. I això que l’Uni s’havia vist per darrera des de l’empat a 14 i arribaria a perdre de 9 (29-20), però el seu major ofici en els darrers minuts li permetia mantenir la ratxa amb Canella defensant Reisingerova (26 punts) i sent decisiva en una pilota recuperada després d’assistir Bibby, autora de 27 punts: (68-73 a 49,5 segons).

El tècnic local aturava el partit a 5:15 per acabar el primer quart, amb 7-9 al marcador –5 punts (3-1 triple) de Held i 2 de Reisingerová– i 4-0 faltes. Bibby havia anotat dos triples, un de cada cantonada (3-4 i 7-7) i Canella amb Reisingerová al pal baix cometia la primera falta visitant a 4:01 amb 9-12 (5-1). La gallega feia la segona i la txeca, que rebia les quatre faltes de l’Uni en el primer quart i enllaça va quatre cistelles (18-16, 11è punt). Studder amb dues accions seguides enfilava el màxim avantatge local (22-16) amb Bibby, sense descans, fallant dues accions i l’Uni perdonant de tir lliure (4/9).

Hristova obria el segon quart de 6,75 m (22-19) i el Pécs entrava en bonus a 7:33 per la mitja part però Jakubcova fallava (4/11) i serien els tirs lliures el llast gironí –11/21 al descans (38-36 Lundquist 2/2 i havent acreditat 6/14. Held tornava a anotar de 6,75 m (25-19) però serien Reisingerova (17 punts en 15:56) i Zsebe-Weninger de tres (34-28) a una pilota que se li escapa a Touré quan li havia pres les que mantenien les locals per davant, amb Bibby repetint de 6,75 m (29-26 i 36-34) quan l’expivot de l’Uni havia establert el màxim avantatge (29-20).

Lundquist empatava a 40 a 7:02 i l’Spar entrava en bonus (0-4) a 6:02 i Reisingerová enllaçava 5 punts fallant el primer tir lliure local (8/9): 47-42. El triple frontal de Bibby ajustava la diferència (47-45) però Hristova i Ygueravide fallaven els seus i, amb les pèrdues, Íñiguez demanava minut a 2:43 (49-45) i no seria fins a 12,1 segons que l’australiana aniria a la línia quan el Pecs ho havia fet 16 cops des de la mitja part (54-49, 2/2).

Jakubcova al contraatac a assistida per Lundquist feia el 54-52 a 8:26 (temps mort local) amb Ygueravide (tècnica) i l’eslovaca havent fallat des de 4,60. Held tornava a enllaçar 5 punts (59-52 triple) i Ygueravide al contraatac i Bybby de tres responien la base nord-americana (59-57 a 5:51). Hristova empatava a 59 de tir lliure a 5:11. Bibby a 4:01 superava Reisingerova amb 3/3 tirs lliures a la falta de la txeca, després del triple de Torok (62-59), per empatar a 64 i Hristova recuperava la iniciativa (64-66) després de fer volar les defenses i Ygueravide a 2:37 des de 6,75 m feia el 65-69 i Hristova de fora cap a dins responia Held (67-71). Bibby a passada de Canella des de la línia de fons contra la defensa zonal establia el màxim avantatge de l’Spar (68-73 a 49,5 segons).

Held a 44,2 clavava el triple (71-73) i Lundquist fallava el tir de 4 metres però després recuperava la pilota a d’una ma que treu Canella per impedir a Reisingerova rebre a la pintura. La sueca a 7,8 feia 1/2 i Held fallava el triple que enviava el duel a la pròrroga.