Més bàsquet

BÀSQUET / FINAL A QUATRE LLIGA CATALANA FEMENINA

Un títol en el camí

És l'hora de la Lliga Catalana, el torneig que dóna color a la preparació

Per als clubs del país és l'únic campionat que poden ambicionar

El favorits són el Girona i el Cadí, més rodats en la pretemporada

Xavi Tubau
ENTRENADOR DE L'OLESA
«Estem en precari i anem molt justets de preparació, tant de partits com de conjunció en l'aspecte tàctic i en l'humà. Per això i per moltes altres coses el Girona és clarament l'equip favorit»
«El nostre objectiu no és la Lliga Catalana, és mantenir la categoria i, per tant, el que estem fent és treballar per arribar d'aquí a deu dies amb un bon nivell competitiu. Ara bé, per descomptat que volem guanyar»
Joan Carles Díez
ENTRENADOR DEL GIRONA FC
«A hores d'ara, és difícil saber en quin estat arriba cada equip. Nosaltres tenim bones sensacions per la feina que hem anat fent, però tampoc sabem amb quin Olesa ens trobarem al davant»«Estem en pretemporada, però anem a la Seu amb tota la il·lusió de poder guanyar»
Andreu Bou
ENTRENADOR DEL CADÍ LA SEU«Per potencial i categoria no podem amagar que som favorits, però la realitat és que elles fa un mes que treballen totes juntes i que nosaltres encara no hem disposat mai de vuit jugadores. Ara bé, el repte és jugar la final i competir-la, sigui qui sigui el rival»
Fabián Téllez
ENTRENADOR DEL SARRIÀ«És la primera vegada que el club està en una final a quatre de la Lliga Catalana i en termes d'il·lusió dubto que ens superin. En tot cas, sabem contra qui juguem i el nostre enfocament és que es tracta d'un partit més en la preparació, però un molt bon partit»

No negaran cap dels equips que prenen part en la segona final a quatre de la Lliga Catalana que el seu veritable objectiu és arribar a punt el cap de setmana vinent, quan arrenqui la competició regular de la lliga. Però tampoc cap d'ells dirà que fa un lleig al torneig, ni de bon tros. I és que la realitat del bàsquet professional del país fa que tant el Cadí com el Girona com l'Olesa o el Sarrià no aspirin a cap altre títol que aquest en tota la temporada, sent com són en la majoria de casos pressupostos de mínims o subsistència. Per això, arribats aquí i siguin quines siguin les circumstàncies, l'objectiu és guanyar, per molt que el títol es creuï en el camí i els objectius marcats en la pretemporada.

Girona i Cadí.

Sempre fa de mal dir, però pel que s'ha pogut veure des de l'1 de setembre, gironines i alt-urgellenques parteixen al davant dels seus respectius rivals. El Girona, per exemple, va jugar el cap de setmana passat un torneig contra l'Eivissa, el Sóller i el Rivas, i només va perdre (57-53) contra les madrilenyes. D'aquest quadrangular se'n va emportar bones sensacions, si bé també a Laura Antoja amb problemes musculars. No té encara Hamchétou, només disposarà de Guneva si arriba a la final, però debutarà Crystal Kelly. Ho farà contra l'Olesa, el seu equip fa dos anys, i que tot just ha pogut disputar dos partits de preparació fins ara (Mann i Mataró). Les barcelonines defensen un títol guanyat l'any passat –75-70 contra el Girona.

L'altra semifinal la juguen l'amfitrió i el Sarrià, equip de Lliga Femenina 2. Les locals, a diferència de l'any passat que no van vèncer cap partit, tenen un 4-1 en pretemporada i disposaran tant del darrer fitxatge, Da Silva, com de Traoré, que ahir va arribar del mundial. Al davant, el campió de la Lliga Catalana 2, un jove Sarrià que va desfer-se del Mataró –65-42 i 55-63.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)