Més bàsquet

BÀSQUET / NBA

És com els bons vins

L'alemany Nowitzki, als 32 anys, continua exhibint el seu talent

Va fer 42 punts dels 88 dels Mavericks per tombar els Pistons

Dirk Nowitzki, aquest noi de la població alemanya de Wurzburg que va passar de la segona divisió del seu país a l'NBA, continua exhibint el seu talent per les pistes de la lliga nord-americana. En la darrera jornada els Mavericks van superar els Pistons per un resultat d'escassa anotació (88-84) però el més destacat és que quasi la meitat dels punts dels de Dallas els va aconseguir la seva estrella. L'europeu va anotar 42 punts –es va quedar a 11 del seu rècord de 53 assolit del 2 de desembre del 2004 contra Houston–, però, com els vins, amb el temps millora. És el seu màxim registre de la temporada després d'anotar-ne 36 contra Chicago fa tres partits (83-88). Dirk Nowitzki (32 anys i 2m13) ja compleix la seva tretzena temporada en l'NBA, sempre amb la mateixa franquícia.

De la resta de la jornada cal destacar que els Wizards continuen sent una de les revelacions del campionat el dia en què tornava, després de quatre partits lesionat, John Wall que amb 25 punts permet que els de Washington somiïn en el play-off. Curiosament, fa només 21 dies el mateix John Wall amb 29 punts va liderar el triomf dels Wizards també contra els Sixers en la pròrroga (116-115). La història es va repetir amb el mateix protagonista i quasi idèntic resultat.

A l'Staples Center es va viure el món al revés perquè els Bulls, capitanejats per un impressionant Derrick Rose (30 punts, 8 assistències i 5 rebots), van entrar en l'últim quart amb avantatge, però un parcial final de 17-2 va esvair la sorpresa i la derrota dels Lakers. Curiosament, els suplents de l'equip de califòrnia, liderats per Shannon Brown (18 punts a la primera meitat), van salvar els Lakers que, fins i tot en el tram final, va estar a punt de perdre quan van tornar a la pista Pau Gasol i Kobe Bryant. L'anècdota és que Shannon Brown va néixer a Chicago i va tombar els Bulls.

Pau arriba als 6.000 rebots.

El català, que no va tenir el dia amb un 3/10 en tirs de camp en 42 minuts de joc, va assolir un nou sostre en la seva reeixida carrera en l'NBA en atrapar 11 rebots i arribar a la quantitat de 6.000 rebots. Pau Gasol va aterrar a l'NBA l'any 2001 als Grizzlies de Memphis.

LA JORNADA

Pacers- Cavaliers
100 - 89
Nets - Hawks
107 - 101
Wizards - Sixers
116 - 114
Knicks - Bobcats
110 - 107
Mavericks - Pistons
88 - 84
Lakers - Bulls
98 - 91
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)