Més bàsquet

BÀSQUET / LEB OR

CBT

El primer duel de catalans

El CBT, amb els ànims reforçats, buscarà la tercera victòria del curs

Dominar sota el taulell serà bàsic per als homes de Berni Álvarez

El Lleida intentarà trencar la ratxa negativa de tres derrotes seguides

Berni Álvarez
ENTRENADOR DEL CBT
«Anirem a Lleida confiant en nosaltres mateixos. Estem tranquils, però seria molt important poder encadenar dues victòries»
«Tenen un equip complet, amb uns bases i uns exteriors capaços d'anotar des de qualsevol posició. Com sempre, haurem d'anar en compte amb els interiors i controlar el rebot. Però tampoc podem oblidar altres homes, potser no tan espectaculars, però que també ens ho poden complicar tot força, tal com són Guzmán o Pérez»
Josep Maria Raventós
ENTRENADOR DEL LLEIDA
«En l'últim partit els de Tarragona van guanyar in extremis. Aquesta victòria l'ha ajudat molt per afrontar el nostre partit perquè el reforça moralment. Haurem d'esforçar-nos al màxim per guanyar-los»
«La LEB és una competició dura i tothom passa aquestes ratxes negatives. En aquest punt de curs crec que estem treballant bé i som on ens mereixem ser»

El CB Tarragona arribarà avui a la capital del Segrià per disputar contra CE CIP Lleida el primer partit de la temporada en què dos equips catalans se les heuran cara a cara. El matx, especialment important per a Berni Álvarez, que va militar durant quatre cursos al Lleida i és el tercer jugador que més partits hi ha disputat, es jugarà avui a tres quarts de nou al pavelló habitual dels locals, el Barris Nord. Els tarragonins hi arribaran, relativament, en un bon moment, ja que la setmana passada van obtenir la segona victòria del curs (la primera que aconsegueixen a casa), i van fer-ho en imposar-se en un final d'infart a l'UB La Palma (80-79). La imatge que van oferir en aquella cita va ser molt millor que la que havia donat en els darrers partits i sembla que el CBT, per fi, ha aconseguit reforçar-se anímicament i demostrar que està capacitat per guanyar un partit en els últims minuts de joc sense deixar-se arrossegar pels nervis, tal com li havia passat fins ara.

El Lleida, que enguany ha retornat a LEB Or després d'haver purgat les seves penes en la lliga EBA durant una temporada, rebrà els del Serrallo amb la necessitat de sumar una victòria per tal de trencar la ratxa negativa de tres partits perduts que li donen un balanç de quatre partits guanyats i sis de perduts situant-los en la desena posició de la taula.

La labor ofensiva dels de ponent recau, en gran mesura, sobre les espatlles de l'aler de Ghana Tahiry Mohamined, que va començar la temporada una mica endormiscat, però a mesura que ha anat escalfant motors s'ha convertint en un referent per a l'equip amb una mitjana de 14,2 punts per partit, 4,8 rebots i 2,4 assistències. Com sempre, els tarragonins, com que no tenen un equip en general gaire alt, hauran de tenir una cura especial amb els homes de més alçada del contrincant, ja que seran els jugadors més difícils de controlar sota la cistella. Entre tots els homes que poden ferir-los per aquí, el més destacat i, sense cap mena de dubte, el que més mal els farà serà Héctor Manzano i els seus 2m07 d'alçada. Manzano, que prové de l'Obradoiro en l'ACB, és una altra aposta segura per al tècnic Josep Maria Raventós, ja que la seva presència garanteix un mínim d'uns deu punts. Els veterans Corey Brewer, provinent de l'Estudiantes d'ACB, i Óscar García, ex-Múrcia, dotaran l'equip lleidatà del saber fer de l'experiència i arrossegaran l'equip cap endavant malgrat que estan fent un números més aviat discrets, principalment Óscar García. El contrapunt de l'experiència és l'impetuós joc dels joves que, en general, aposten pel joc més baix i per la impressió d'un ritme alt. Dani Pérez, que ja acumula 49 punts aquesta temporada amb una valoració de 47 va ser un dels noms que es van proposar per reforçar el conjunt de Tarragona en l'inici d'aquest curs; i Marc Rubio, amb 63 punts.

Per televisió.

El duel català serà retransmès en diferit a Tarragona pel canal TAC12 demà dissabte a partir de les dues del migdia i, per veure'l a les terres de ponent caldrà sintonitzar Lleida Televisió que l'emetrà, també en diferit, el dissabte a les 7 de la tarda i dilluns a partir de les 9 del matí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)