Més bàsquet

BÀSQUET / LEB OR

La ratxa del CBT, a prova

El CBT, animat per les dues últimes victòries, s'enfrontarà al Burgos

Els d'Andreu Casadevall recuperaran Rai López i debutarà Víctor Baldo

Oglesby no estarà al màxim per culpa d'unes molèsties a l'esquena

Berni Álvarez
ENTRENADOR DEL CBT
«La situació és igual de complicada que abans, però la tranquil·litat de guanyar, i de saber que som capaços de fer-ho fora de casa, ens permet treballar millor el dia a dia i jugar en millors condicions, sense tanta pressió»
«El Burgos és, juntament amb el Xacobeo, l'equip més dur de la lliga, molt físic i molt gran interiorment. Si deixem que imposin el seu ritme se'ns complicaran molt les coses»
Andreu Casadevall
ENTRENADOR DEL BURGOS
«Som conscients que afrontem un partit complicat. Hem treballat bé durant la setmana i confiem que la incorporació de Víctor Baldo ens ajudi de mica en mica»
«Estarem molt concentrats, perquè el CBT ve d'una dinàmica de resultats positiva que els ha permès recuperar sensacions. Haurem d'estar atents a Schraeder i Franklin, els seus dos homes més en forma»

El CB Tarragona afronta la dotzena jornada de la competició amb un balanç de tres victòries i vuit derrotes, però passa el moment més dolç des que va començar el curs, ja que en les últimes jornades ha aconseguit dues victòries consecutives, contra l'UB La Palma (80-79) i contra el Lleida (74-81), que li han permès respirar més tranquil, escalar dues posicions a la taula i sortir de la cua. El Ford Burgos serà l'encarregat de posar a prova la bona ratxa dels tarragonins, que no ho tindran gens fàcil, ja que a les 9 de la nit rebran al Serrallo un dels equips més potents de la categoria. Berni Álvarez, sempre pragmàtic i realista, ha fet una crida a ser conscients de la situació i reconeix que, malgrat que les victòries encadenades de les darreres jornades han alleugerit «la llosa que els pesava a sobre», estan molt lluny d'ocupar una posició plaent a la taula i continuen en zona de play-out i, per tant, no es podran permetre cap errada en aquesta cita complicada.

Per la seva banda, els homes del veterà Andreu Casadevall, cinquens en la taula classificatòria, arribaran al Serrallo després d'imposar-se en el derbi castellà al Lleó, victòria que els va servir per trencar la ratxa de dues derrotes consecutives que arrossegava.

El Ford Burgos comptarà per aquest enfrontament amb la incorporació de l'aler pivot italoargentí Víctor Baldo, que arriba per cobrir la vacant deixada pel nigerià Ejike Ugboaja que ha rescindit el contracte amb el club castellà. Baldo, de 33 anys, té una àmplia experiència en el bàsquet estatal, ja que ha alternat clubs de l'ACB i de LEB des del 2001. Aquesta temporada havia estat jugant al Gran Canària de la màxima categoria cobrint la baixa de Spencer Nelson. L'altra nota positiva per als visitants serà el retorn a la convocatòria de Rai López, que ja ha superat la lesió que va fer que es perdés el derbi de la setmana passada.

La potència interior de l'hongarès Lorant (12 punts de mitja i 4,8 en rebots) i del nord-americà Downs (13,4 punts i 4,2 en rebots), tots dos amb més de dos metres d'alçada, obligaran els tarragonins a reforçar la seva acció defensiva sota la cistella i a ser originals i intensos en atac. Aquest duet, complementat per Gómez i el seu control del rebot (7 rebots per partit) i per les cistelles anotades per Castro són el pal de paller dels visitants i la més gran amenaça per als de Berni Álvarez.

Pel que fa als de casa, sembla ser que el noruec Oglesby encara no està recuperat del tot de les molèsties a l'esquena que van impedir-li entregar-se al cent per cent en el partit de la jornada passada a Lleida i que li han impedit entrenar-se aquesta setmana. Aquesta setmana tampoc disposaran del jove aler Lluís Jacas que continua convalescent de l'operació a la qual es va sotmetre per solucionar els problemes que arrossegava en un genoll.

LA JORNADA

Ourense - Navarra
21.00 h
Palència - Càceres
21.00 h
Clínicas - Osca
21.00 h
Múrcia - Xacobeo
21.00 h
CBT - Burgos
21.00 h
La Palma - Lleida
22.00 h
Canàries - Melilla
22.00 h
Breogán - Alcázar
19.15 h (demà)
Lleó - Girona
20.30 h (demà)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)