Més bàsquet

BÀSQUET / ACB

Des del segle passat

La Penya no guanya a Vitòria des del 1999 i ahir hi va encadenar la catorzena derrota

Els verd-i-negres es jugaran l'accés a la copa diumenge a Badalona contra el CAI

Pepu Hernández
ENTRENADOR DEL DKV JOVENTUT
«El més preocupant d'avui és, més que la derrota, la lesió d'en Norel. És una baixa llarga i costarà trobar un recanvi»
«El vestidor està enfonsat, però hem d'intentar recuperar-lo com més aviat millor perquè diumenge tenim»
«Ens ha faltat intensitat i el Caja Laboral ha demostrat tenir molta qualitat ofensiva»
Josep Franc
BASE DEL DKV
«Estem tristos per l'Henk perquè ha estat una acció de mala sort. És un jugador important i, sobretot, és molt bona persona»
La Penya va arribar a perdre de 27 punts (68-41) en el tercer quart, en el qual es va trencar el partit
EL PITJOR
LA DEFENSA
El Vitòria va fer 98 punts i és el màxim anotador de l'ACB, amb 81.
EL MILLOR
NACHO LLOVET
L'actitud del jove del planter, que va posar allò que cal en un partit.

Tal com estava previst, haurà de ser a Badalona on es dicti sentència. Tothom està convocat diumenge a les 12.30 hores al Palau Olímpic. No hi pot faltar ningú. Ha de ser una olla de pressió. Perquè en joc hi ha una plaça per ser a la copa. Ahir no va poder ser. El miracle no va ser possible. Un miracle que cada any que passa sembla més miracle encara. La gesta de guanyar a Vitòria en l'ACB –la Penya sí que hi va guanyar la copa– és ja un fet que podria semblar històric. De fet, l'última victòria de la Penya al Fernando Buesa Arena és del 1999 (75-78) en un equip en què hi havia Swinson, Biota, Corrales, Raül López, Fran Múrcia, Middleton... i des de llavors ja ha plogut moltíssim. I fins i tot ha nevat a Badalona. És una victòria ja del segle passat.

Quant al matx d'ahir, la Penya va tornar a mostrar les mateixes virtuts i les mateixes carències dels últims partits. Però la diferència és que ahir hi havia al davant el Caja Laboral, un equipàs en tota regla amb una plantilla de luxe. Els d'Ivanovic tenen el millor atac de l'ACB amb una mitjana de 81 punts i la Penya, la segona pitjor defensa. Amb aquestes premisses, un dels dos equips no podia sortir-se amb la seva. I va ser la Penya. Els verd-i-negres van aguantar fins al 17-18, però va ser llavors quan van encaixar un parcial escandalós de 17-4 que va fer anar en orris qualsevol il·lusió d'intentar donar la sorpresa (35-22). La diferència no era gaire àmplia, era salvable i quedava prou temps. Però la sensació és que era molt difícil. La Penya va estar els quatre primers minuts del segon quart sense anotar, i ho va pagar car.

Cap falta en el primer quart!

Una de les curiositats significatives és que en tot el primer període els de Pepu Hernández no van fer ni una sola falta, un fet que certifica la falta d'agressivitat de la defensa verd-i-negra. En la segona meitat, la sortida va ser nefasta i el Caja Laboral va agafar 27 punts d'avantatge (68-41) i el partit va quedar trencat amb més de quinze minuts per jugar-se. A tot això, només va faltar la greu lesió de Norel, que va acabar de rematar la poca moral que quedava a la Penya.

Ovació a English i McDonald.

Abans de començar el partit es va fer la presentació dels dos equips i dos homes van rebre l'ovació de l'afició baskonista. Un va ser Carl English, que la temporada passada va ser campió de la lliga ACB amb el Caja Laboral Vitòria. L'altre va ser Will McDonald, un jugador que també va estar defensant la samarreta del club alabès.

Norel: trencament del lligament encreuat i adèu a la temporada

El pivot holandès de la Penya es va fer una revinclada en un genoll en una acció del tercer quart. Ràpidament es va veure la gravetat de la lesió, perquè el metge del Caja Laboral –la Penya viatge sense metge– va demanar la presència d'una llitera per endur-se amb ambulància Norel cap a l'hospital Nostra senyora de l'Esperança. El fisioterapeuta de la Penya, Jose Pérez, el va acompanyar. Després es va confirmar que té un trencament del lligament encreuat i això suposa una baixa sis mesos i perdre's la resta de la temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)