Més bàsquet

BÀSQUET / ACB

Angúnies inesperades

El Barça arrenca bé (16-5), però abaixa el pistó i es veu abocat a patir contra l'Alacant, que voreja la sorpresa

Anderson (24 punts) és el millor, i Navarro i Lorbek, amb un triple clau, surten al rescat en els dos minuts finals

Xavi Pascual
ENTRENADOR DEL REGAL
«Hem estat víctimes de nosaltres mateixos i d'haver assolit un marge ampli ràpidament; ens hem desconnectat i hem deixat que jugadors clau d'ells entressin en el partit i ens hem trobat amb un escenari d'igualtat que ens ha creat nerviosisme; perdre 18 pilotes és una barbaritat»
«Hi ha partits durant el curs que no passen pas a la història, però ens quedem amb la victòria»
«Des d'un principi Anderson està treballant molt bé i estem molt contents; ha fet un partit molt complet»

Més patiment de l'esperat per al Regal Barça, que va estar a punt de perdre a casa contra un Alacant que ho va tenir a l'abast quan, a dos minuts del final, guanyava de dos (72-74) i havia aconseguit sembrar el nerviosisme en les files blaugrana. Aquí, però, als de Vidorreta els fa faltar encert en dues accions de Doellman i Andriuskevicius, i el Barça no va perdonar. Primer Navarro, amb dos tirs lliures, i després Lorbek, amb un triple clau (77-74), van sortir al rescat i van evitar el que hauria estat una sorpresa majúscula.

Els blaugrana van ser víctimes de la seva falta de tensió després d'un inici brillant. Amb Anderson estel·lar, evidenciant la seva classe en atac (sobretot en l'un contra un) i sense notar la lesió al turmell, el Barça va fer un 16-5 de sortida i no va deixar que l'Alacant anotés fins al minut cinc. Semblava que tot seria bufar i fer ampolles, però aquí els blaugrana, potser pecant de condescendència, es van desconnectar perillosament i, sobretot, van deixar que Heurtel, Doellman i Rencik entressin en el partit. Això va abocar el duel a una igualtat inesperada que va dur el nerviosisme en les files dels de Xavi Pascual. En un mal dia dels bases blaugrana, van començar a arribar les pèrdues de pilota (18) i el matx es va complicar. Una escenari que es va agreujar després del descans (8 pèrdues en el tercer quart, dues de Ricky en els instants finals). I això que Anderson, letal, havia tornat a ampliar l'avantatge fins als nou punts (50-41). A deu de la conclusió, però, els alacantins ja eren al davant (59-62) i, el que és pitjor, ja s'havien cregut que podien fer saltar la banca. Per sort, Navarro (16 punts) va aparèixer al rescat per seguir les passes d'Anderson (24) i Lorbek hi va posar la rúbrica amb un triple clau amb empat a 74, aprofitant els errors d'un Alacant que va pecar d'inexpert en el moment de la veritat.

La renovació de Pascual per dos anys, oficial avui

La renovació de Xavi Pascual per dos anys es farà oficial avui, en una roda de premsa a les 12 del migdia a la sala de premsa del Camp Nou. El tècnic va signar ahir contracte i en la roda de premsa, qüestionat sobre la seva continuïtat, no en va voler parlar: «Avui hem de parlar del partit.» Això sí, va afegir: «M'honora entrenar aquest equip.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)