ACB

El Barça confia a allargar l'hegemonia catalana

Minicopa. El torneig infantil arrenca amb l'absència del Joventut, el guanyador de les tres últimes edicions. Els blaugrana tenen quatre títols

Des que va arrencar la minicopa –va ser en l'edició a Sevilla el 2004, amb Ricky com a MVP–, tan sols hi ha hagut campions catalans. El Barça i el Joventut han estat, amb quatre cadascun, els únics guanyadors d'un torneig que tindrà lloc enguany al pavelló de la Vall d'Hebron des d'avui i fins diumenge, amb entrada gratuïta per a tothom.

Sense la Penya –l'equip verd-i-negre va imposar-se els tres últims anys, amb el Barça de rival–, la responsabilitat de mantenir la jerarquia del país en la competició infantil és blaugrana. L'equip, que avui obrirà el foc contra el Lagun Aro, està enquadrat en el grup A, amb el Fuenlabrada i el Banca Cívica. Óscar Orellana dirigeix una plantilla alta i forta, en què destaquen els bases (Pol Figueras i en especial, Oriol Tres) i la capacitat de fer de tot de Pol Vives. A priori, no haurien de tenir cap problema per ser a la final.

A l'altre grup, s'hi troba el Real Madrid, el Baskonia, l'Alacant i l'Unicaja. El combinat blanc és, de tots quatre, el que té més quirats a l'equip. A més, s'ha reforçat a consciència per a l'ocasió, invitant-hi tres jugadors. És el cas de Miquel Àngel Fons, base de Manacor internacional amb Espanya sub-13; l'eslovè Luka Doncic (Olimpija), que va ser MVP en un torneig a Hongria guanyat pel Barça, i Felipe dos Anjos, pivot brasiler de 2m02, un físic impactant per a un infantil. El Baskonia també ha pescat a l'estranger. Borisa Simanic, aler pivot del planter del Buducnost, donarà un plus a un equip que, tot i la seva habitual lluita, no té aspiracions d'estar entre els quatre millors.

Clínic de Maldonado

El preparador del Fiatc Joventut farà un clinic diumenge (11.00 h), abans de la final de la minicopa, sota el títol de “Millora dels conceptes d'atac des de l'un contra un”.

Avui
Barça - Lagun Aro
9.00 h
B. Cívica - Fuenlabrada
9.00 h
Alacant - Unicaja
11.00 h
Madrid - Baskonia
11.00 h
Barça - B. Cívica
13.00 h
Lagun Aro - Fuenlabrada
13.00 h
Demà
Alacant - Madrid
9.00 h
Unicaja - Baskonia
9.00 h
Barça - Fuenlabrada
11.00 h
Lagun Aro - B. Cívica
11.00 h
Alacant - Baskonia
13.00 h
Unicaja - Madrid
13.00 h *El diumenge es disputarà el partit pel tercer lloc (9.00 h) i la final (13.00 h).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)