ACB

Comença l'espectacle

El Barça Regal no té pietat del Lucentum i es classifica per a les semifinals de copa, en què s'enfrontarà amb el Caja Laboral

La inspiració de Rabaseda i la força de Fran Vázquez en el segon període van ser suficients per noquejar un rival del qual només es va salvar el base Llompart

El Barça Regal va fer una exhibició de superioritat incontestable i va destrossar la feble resistència del Lucentum, que amb prou feines va durar deu minuts. El gran partit de Rabaseda, sobretot en el segon quart, en què l'afició va corejar el seu nom i el va animar amb crits de “MVP, MVP!” per l'espectacularitat d'algunes de les seves accions, i la solvència de Fran Vázquez van enfonsar el Lucentum, que mai es va poder sobreposar a la sotragada del segon període.

L'emoció per una possible sorpresa en el partit potser més desequilibrat de tots els quarts de final va durar deu minuts. El temps que va tenir el Barça Regal de trobar en Xavi Rabaseda el canoner exterior que necessitava per foradar la defensa alacantina (10 punts en aquest quart, 3/4 triples) i en Fran Vázquez (6 punts, 5 rebots, 4 assistències i 2 taps en aquests deu minuts) el jugador interior que destrossés les aspiracions de l'equip de Vidorreta tap rere tap, esmaixada rere esmaixada. Tots dos, cadascun en el seu apartat, van propulsar els blaugrana cap a les semifinals en només un període.

En l'inici, els bons minuts de Llompart en la direcció de joc van mantenir el Lucentum al davant en el resultat. El base va fer 6 punts i va superar en tot moment Marcelinho. Només les errades sota el cèrcol després de les grans accions de Llompart van impedir que el Lucentum aconseguís un avantatge més gran (6-9, 4'). Eren errades, però, provocades pels braços de Ndong, que va ficar dos taps monumentals a Barnes. Vázquez, quan el va substituir, encara en va fer algun altre de més grandiós. Així, i sense imposar el seu ritme, el Barça, gràcies a una acció de dos més un de Navarro al final del període, va marxar amb 4 punts d'avantatge (17-13).

En el segon quart, quatre triples gairebé consecutius del Barça, tres d'ells de Rabaseda, van deixar el Lucentum estabornit completament (33-17, 15'). L'equip de Vidorreta no sabia on era el nord i va deambular per la pista sense ordre ni concert. Ni tan sols Llompart va ser capaç d'agafar les regnes. Amb Ivanov, que finalment va jugar tot i el procés febril que patia, en blanc, l'equip alacantí no tenia equilibri en el joc –ni ficava els triples, la seva gran arma– ni, en aquell moment, res de res i va ser una víctima fàcil per a un Barça voraç (41-25).

Sense història

El cop havia estat massa dur per als alacantins, que ni tan sols a la sortida del vestidor van ser capaços de redreçar la situació. Al contrari. Un parcial blaugrana de 9-0 de sortida va deixar les coses en un 50-25 (27') preocupant per als de Vidorreta. La màxima diferència va arribar a ser de 29 punts (60-31 a 3:55 per acabar el període) i que hagués igualat, si s'hagués acabat el partit amb aquest avantatge, el màxim en la història de la competició. Una història que el partit havia deixat de tenir. El Lucentum era una ànima en pena sobre la pista, una joguina a les mans d'un Barça que, per primera vegada en molt de temps, va demostrar que s'ho estava passant a meravella sobre el parquet, intentant donar tot un espectacle –alley-hoop de Navarro a Sada que no va entrar de miracle i que hagués estat la jugada de l'any–. Aquesta va ser la gran notícia del matx –la classificació ja es donava per feta–: el Barça ha recuperat l'alegria i, vist el que es va veure ahir, podria no tenir aturador.

El Barça és el millor equip ara mateix i nosaltres hem fallat massa sota el cèrcol
Kaloian Ivanov
pivot del lucentum
En l'últim període el Barça ha abaixat la intensitat i ens ha permès fer un partit més digne
Txus Vidorreta
ENTRENADOR DEL LUCENTUM
Hem arriscat però hem fallat tirs sense oposició i en el tercer quart hem tingut una davallada important en el nostre joc
Hem jugat molt bé en el segon quart i cada vegada estem millor dins la zona
Fran Vázquez
pivot del barça regal
No és casualitat que s'hagin quedat en tants pocs punts, ho solem fer
Juan Carlos Navarro
capità del barça regal
Hem demostrat que si estem intensos al darrere és molt difícil que ens superin
Victor Sada
base del barça regal

Navarro iguala Rafa Jofresa

Juan Carlos Navarro ja és, juntament amb l'exverd-i-negre i exblaugrana Rafa Jofresa, el jugador que més partits ha disputat en la copa. El capità blaugrana va jugar ahir el seu matx número 29 i, si no hi ha res que li ho impedeixi, demà contra el Caja Laboral es convertirà en el jugador que més partits hagi disputat, amb 30.

Navarro, sense semblar que fes res de l'altre món va tornar a ser el jugador més valorat amb 20, 4 rebots, 5 assistències i 2 pilotes recuperades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)